Figueres subvenciona la rehabilitació de 28 edificis i 11 comerços del centre històric

L'Ajuntament ha concedit ajuts per valor de més de 500.000 euros

L'Ajuntament de Figueres ha impulsat, en el marc del Pla de Rehabilitació Integral del Centre Històric, la rehabilitació de 28 edificis i 11 comerços del nucli antic de la ciutat. El consistori ha concedit 405.000 euros per a la millora de cobertes, tancaments i eficiència energètica, reforma façanes i instal·lació d'ascensors.
Pel què fa als establiments, ha atorgat 106.150 euros en ajuts per a la reforma i obertura de nous negocis amb l'objectiu d'ampliar i dinamitzar el centre comercial. Paral·lelament, s'han acabat les obres de reurbanització del carrer Barceloneta, s'estan ultimant les dels carrers Jonquera i Peralada i estan a punt començar les que hi ha previstes al carrer Ample.
 
El consistori ha concedit a través del Pla de Rehabilitació del Centre Històric deu subvencions per a la rehabilitació de façanes per un import total de 130.000 euros; cinc més per a la instal·lació d'ascensors (100.000 euros) i 13 ajuts per millorar l'eficiència energètica i cobertes d'edificis del nucli antic, amb 175.000 euros. Aquesta setmana, a més, ha començat la reforma de les façanes de dos edificis històrics: la Casa Romaguera de la plaça Gala-Salvador Dalí i un bloc de la plaça de les Patates, amb ajuts de 60.700 euros.
 
Pel què fa als establiments comercials, ha atorgat 11 subvencions per valor de 106.150 euros amb l'objectiu de dinamitzar i ampliar el sector comercial del centre històric de la ciutat.

Els ajuts s'emmarquen en aquest projecte que inclou la reurbanització de diversos carrers del nucli antic. A hores d'ara, s'està executant l'últim tram del carrer de la Jonquera i el Peralada, s'han iniciat les de la plaça de l'Escorxador i properament començaran les del carrer Ample.

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, assegura que "la reurbanització dels carrers i la millora de l'espai públic van lligades a la millora d'edificis, que acaba amb una transformació urbanística, econòmica i social d'un barri".