Ferida en caure-li part del sostre d'un supermercat a Sant Feliu de Guíxols a causa de la pluja

Els Bombers han rebut una dotzena d'avisos en mitja hora des d'aquest municipi

La pluja ha caigut amb força a Sant Feliu de Guíxols i S'Agaró (Baix Empordà) aquest dimecres al matí. Els Bombers han rebut una dotzena d'avisos entre les 10.45 i les 11.15 hores. Una d'elles per la caiguda d'una part del sostre d'un local comercial a Sant Feliu, que ha deixat una persona ferida.

Segons ha explicat fonts municipals, l'acumulació d'aigua ha fet caure unes plaques del sostre de la part posterior del supermercat Comarket, situat a la carretera de Palamós. Una treballadora ha relliscat i els serveis mèdics l'han atès in situ per comprovar que no tingués res trencat.

L'aigua també ha inundat el passeig marítim del municipi i han embussat diversos embornals. A S'Agaró, l'acumulació d'aigua també ha afectat alguns locals. Aquest migdia, tot i que l'episodi de pluges ja ha remès, els responsables de diversos establiments continuaven netejant-los. La pluja també ha afectat alguns semàfors de la població, que aquest migdia encara no funcionaven.

A tot Catalunya, els Bombers han atès 328 avisos de pluja entre les vuit del vespre d'aquest dimarts i les dotze d'avui. La majoria per inundacions de baixos i subterranis, filtracions en edificis, embornals embussats, rescat de persones atrapades en vehicles o caiguda d'arbres i branques. El telèfon d'emergències 112, per la seva banda, ha rebut fins a les 12 hores un total de 894 trucades per 599 incidències relacionades amb les pluges, la majoria al Tarragonès i al Barcelonès.

Augment del cabal del Ter

L'Agència Catalana de l'Aigua ha alertat també que el cabal del riu Ter, al seu pas per Ripoll, ha assolit aquesta matinada els 116 m3 per segon (abans de l'episodi en portava 10 m3/s). Tot i que la tendència és decreixent, des de l'ACA demanen mantenir la precaució davant del risc de noves pluges.