S'enfronta a 11 anys de presó per maltractar la parella, llançar-li una cadira i agredir-la sexualment a Figueres

L'acusat nega els càrrecs

L'Audiència ha jutjat un veí de Figueres que s'enfronta a 11 anys de presó per maltractar la parella i agredir-la sexualment al pis que compartien. Els fets van tenir lloc la matinada del 9 de març de l'any passat.

Segons sostenen fiscal i acusació particular, el processat va acusar la dona d'enganyar-lo, la va colpejar i li va llançar una cadira al damunt. Després li va introduir els dits a la vagina per assegurar-se que no havia estat amb cap altre.

Durant el judici, l'acusat ha negat els càrrecs. Ha admès que aquella nit s'havia discutit amb la seva –ara ja- exparella, però que no l'havia colpejada. Fins i tot, ha assegurat que era ell qui tenia altres relacions i que ella ho sabia. A més de la presó, les acusacions demanen que se li imposin 14 anys d'allunyament, que en passi 10 en llibertat vigilada i que pagui una indemnització de 6.420 euros.

Els fets

Els fets que han portat l'acusat a asseure's a la banqueta de l'Audiència de Girona van tenir lloc la nit del 9 de març de l'any passat. Aleshores, en feia set que el processat, d'origen dominicà, mantenia una relació amb la denunciant. La parella convivia en un pis de Figueres i tenia un fill de 5 anys.

Segons sostenen les acusacions, pels voltants de les 3 de la matinada, el processat va arribar al pis després de sortir de festa i va despertar la seva parella "amb actitud agressiva". Li va recriminar haver-se'n anat al llit amb un altre home mentre ell era fora, la va colpejar contra el terra, la va estirar pels cabells i li va arribar a llançar una cadira pel damunt.

Després –recullen fiscal i acusació- el processat va sortir del pis per tornar-hi al cap de poca estona. A la mà, hi portava un preservatiu usat. Va acusar-la a ella d'haver-lo fet servir amb un altre home, li va exigir que es despullés i li va introduir els dits a la vagina.

Durant el judici, allò que ha quedat clar és que la relació era, com a mínim, tempestuosa. Ell, fins ara en presó preventiva, ha negat tots els càrrecs. Ha relatat que les baralles dins la parella eren constants i que, aquella nit, havia estat ella qui se li havia llançat al damunt tan bon punt va obrir la porta del pis.

El processat ha dit que només es va limitar "a defensar-se", i que en cap moment la va llançar per terra, li va donar cops de puny o li va tirar la cadira per sobre. L'acusat també ha negat l'episodi del preservatiu.

Sí que ha admès, però, que compaginava aquesta relació amb d'altres, tot i que ha dit que la seva parella (ara ja, la seva ex) n'estava al corrent. Fins i tot, ha arribat a acusar-la d'haver-li proposat denunciar-lo amb l'objectiu d'aconseguir cobrar l'ajuda destinada a víctimes de violència domèstica.

"Hi vaig accedir per por"

La versió d'ell, però, és diametralment oposada a la d'ella. La dona ha confirmat fil per randa el relat de les acusacions. Davant del tribunal, ha relatat que aquella matinada, després de despertar-la, l'acusat li va prendre el mòbil, li va buidar la cartera i la va començar a colpejar repetidament.

Ha explicat que, sense parar de repetir-li que havia estat amb un altre home, la va estirar pels cabells, li va donar puntades de peu, la va colpejar contra el terra i li va llançar una cadira. Això va fer que el seu fill es despertés, i que presenciés l'escena.

La dona també ha confirmat l'episodi del preservatiu i ha relatat que, tot i que a contracor, va accedir que ell li posés els dits a la vagina perquè tenia "por". Sí que ha admès, però, que quan va anar al CAP perquè la curessin de les lesions, no va comentar-ho al metge, perquè es pensava que allò "no era una agressió sexual".

11 anys de presó

La fiscal i l'acusació particular imputen al processat un delicte d'agressió sexual i un altre de maltractament en l'àmbit de la violència sobre la dona. Tots dos, amb l'agreujant de parentiu. Demanen que se li imposi una pena global d'11 anys de presó, que se'n passi 14 sense poder-se apropar a menys de 200 metres de la víctima ni comunicar-s'hi.

A més, sol·liciten que, un cop surti de la presó, el processat s'estigui 10 anys sota llibertat vigilada. En matèria de responsabilitat civil, reclamen que pagui una indemnització de 6.240 euros.

La defensa, per la seva banda, ha demanat l'absolució. El judici, que s'ha celebrat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència. De totes maneres, el magistrat ja ha anticipat part de la resolució, perquè a la mateixa sala de vistes ja ha comunicat al processat que, avui mateix, quedarà en llibertat.