Els veïns de la discoteca Arena de Blanes demanen el seu trasllat

Asseguren que així s'acabaran "els problemes" que genera

Les Associacions de Veïns d’Els Pins i La Plantera de Blanes (Selva) ho tenen clar: cal tancar definitivament la discoteca Arena i traslladar-la a una zona on no pugui molestar a a ningú. Així ho van expressar durant la convocatòria d'ahir al vespre en una assemblea oberta a tos els veïns d’aquests dos barris que volguessin assistir-hi. La trobada –que va allargar-se dues hores- es va allotjar a la Sala de Plens de l’Ajuntament, i la van encapçalar les dues presidentes veïnals: Rosa Riba (AVV Els Pins) i Antònia Coll (AVV La Plantera), acompanyades de l’alcalde de Blanes, Mario Ros.

El tema central a tractar van ser els problemes d’aldarulls, vandalisme i soroll nocturn que es porta patint des de fa anys en aquests veïnats. Per això, la sala estava plena de gom a gom, i entre els assistents també s’hi comptaven regidors i regidores del consistori, així com altres representants, entre ells el president de l’Associació de l’Hostaleria de Blanes, Enric Portas.

L’alcalde va recordar el treball que es porta fent des del consistori des de fa temps, remarcant sobretot la implicació i la bona feina tant de la Policia Local de Blanes com dels Mossos d’Esquadra. També va agrair el suport que des que es va detectar la problemàtica s’ha tingut des del govern català, més concretament del director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta.

Avançar l'horari de tancament

En aquest sentit, Mario Ros va explicar als veïns la decisió que s’ha pres i comunicat aquesta mateixa setmana als propietaris de la Discoteca Arena -el local d’oci nocturn que es considera com la causa de la problemàtica-: el Decret d’Alcaldia que limita l’horari d’obertura. Els casos més greus de vandalisme i seguretat els protagonitza el públic que arriba a Blanes procedent d’altres municipis, atret pel tipus d’esdeveniments que s’ofereix en l’esmentat establiment.

L’oferta d’oci i alcohol fins la matinada fa que vinguin joves que es traslladen des de localitats com Badalona, Sant Adrià, el Prat de Llobregat o d’altres municipis del cinturó metropolità i el Maresme. El Decret d’Alcaldia redueix l’horari dues hores menys durant nou mesos, de manera que a partir d’aquest cap de setmana ja hauran d’avançar el tancament a les 4 de la matinada enlloc de fer-ho a les 6 del matí com fins ara. És a dir: aquest dissabte 6 d’octubre ja hauran de tancar a les 4.

Els veïns demanen el trasllat de la discoteca

Malgrat aquesta decisió, alguns consideren que la reducció horària no contribuirà a solucionar els problemes que pateixen. Recolzen aquest posicionament en què durant els tres primers mesos de l’any passat ja es va aplicar aquesta mateixa mesura i creuen que no va ser productiva. Aquesta opinió contradiu la dels cossos de seguretat, Policia Local i Mossos d’Esquadra, que han redactat un informe recolzat per unes eloqüents estadístiques amb el nombre de casos detectats i actes aixecades l’any passat en relació al 2016 i al 2018.

El què reclamen una part dels veïns és que el tancament de la discoteca sigui definitiu per acabar amb tota la problemàtica o que, en tot cas, traslladi la seva activitat a un altre entorn del municipi que no sigui tan perjudicial per temes de veïnatge. Un dels llocs que es va suggerir és al polígon industrial, on no hi ha cap edifici d’habitatges.

L’Ajuntament de Blanes vol aplicar altres mesures

Altres suggeriments que es van plantejar al llarg de l’assemblea va ser el d’instal·lar càmeres de vigilància al carrer com a mesura dissuasiva perquè no es produeixin tants aldarulls i actes vandàlics a la via pública, o bé que hi hagi més patrulles policials a peu. Igualment, es va posar l’exemple de la ciutat de Sabadell i el que es va aconseguir fer amb l’anomenada Zona Hermètica, posant aquest cas com similar al què està passant a Blanes.

Al terme de l’assemblea, l’alcalde va convidar els veïns a tornar-se a trobar d’aquí a un mes per poder valorar amb xifres concretes a la mà els resultats de la mesura aplicada ara, el decret que avança el tancament dues hores. Serà llavors quan també es podrà fer el retorn sobre la viabilitat d’alguns dels suggeriments que es van plantejar ahir com a solució a la problemàtica. Per això, caldrà fer consultes en l’àmbit policial, jurídic i administratiu.