Figueres adjudicarà el servei de recollida de residus, deixalleria i neteja viària per 23,6 MEUR

L'Ajuntament preveu que l'UTE guanyadora comenci a gestionar les escombraries abans de finals d'any

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) va aprovar al ple de setembre prorrogar el contracte de l'empresa mixta Ecoserveis i iniciar els tràmits per municipalitzar l'enllumenat públic i els espais verds. El contracte acabava aquest mes d'octubre i mentre no es resolgués la licitació del paquet d'escombraries, deixalleria i neteja viària, el consistori va decidir allargar la concessió per guanyar temps fins que s'acabessin els tràmits.

Aquest dijous, el ple ha aprovat –via assumptes urgents- la classificació de les proposicions presentades al concurs (entre les quals hi havia cinc empreses) i requerir a la millor proposta, de l'UTE Romero Polo- Valoriza, que aporti la resta de la documentació que cal per fer l'adjudicació del contracte.

L'empresa ha presentat una oferta per valor de 23,6 MEUR, a raó de 5,95 MEUR anuals durant quatre anys, amb possibilitat de pròrroga durant dos anys més. Entre les inversions previstes, hi ha 279.000 euros l'any en campanyes informatives i de sensibilització en la gestió de residus, 420 hores més d'obertura de la deixalleria, 676 més de serveis de reg mecànic, un increment de les màquines d'escombrat i fregat dels carrers o la reposició anual de tots els contenidors.

També s'instal·laran contenidors mòbils al centre de la ciutat, s'introduirà el servei porta a porta en barris de baixa intensitat, s'eliminaran les àrees soterrades i s'incrementaran les rutes de recollida de voluminosos.

D'altra banda, s'ampliaran els molls de càrrega de la deixalleria municipal passant dels vuit actuals als dotze. Pel què fa a la neteja de carrers, s'hi incorporarà més personal i es renovarà i ampliarà la maquinària.

Des de l'Ajuntament esperen que l'adjudicació es faci durant el mes de novembre i que abans de final d'any la nova empresa pugui començar a operar.