El futur Parc Tecnològic de l'Alt Empordà desperta l'interès de General Electric i Philips

Jaume Homs ha estat escollit nou president de la Xarxa Ambiental de Municipis del Sistema Urbà de Figueres

Les multinacionals Philips i General Electric s'han mostrat interessades en el futur Parc Tecnològic de l'Alt Empordà malgrat encara es troba en un punt embrionari i ni tant sols s'ha decidit la seva ubicació. Així ho va avançar ahir el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres, Richard Elelman (ICV), el qual va explicar que el nou parc tindria una superfície de 60 hectàrees aproximadament i es podria situar dins la capital altempordanesa o bé a Vilamalla, 'que també ha mostrat interès', va dir l'ecosocialista. El regidor també va explicar que les multinacionals no desenvoluparan els seus productes al futur parc, sinó que més aviat destinaran les seves instal·lacions a la investigació i desenvolupament d'energies renovables i l'estalvi energètic.

Elelman també va avançar que l'Ajuntament de Figueres aprovarà durant el ple de novembre un conveni de col·laboració amb el consistori de Perpinyà ja que tenen intenció de desenvolupar una acció semblant a la dissenyada a la capital de l'Alt Empordà. 'Vaig parlar amb l'alcalde de Perpinyà, Jean Paul Alduy i li vaig proposar col·laborar per la creació d'un projecte transfronterer', va explicar el regidor el qual va assegurar que l'acord permetria rebre fons europeus per al seu desenvolupament.

Finalment l'ecosocialista va explicar que des del consistori es facilitaria l'arribada d'aquestes multinacionals atorgant bonificacions. Per la seva banda Philips i General Electric s'encarregarien de construir els seus propis edificis. Elelman ja va avançar que la primera té intenció de crear un departament d'investigació i desenvolupament de dimensions reduïdes i que ampliaria amb el temps, mentre que la segona té pensat un altre projecte el qual comportaria la creació d'un important nombre de llocs de treball. L'empresa catalana Leitat també s'ha interessant en el parc i, segons Elelman, 'ja s'han involucrat en el projecte i ens aportarien 5 empreses més automàticament', va reblar.

El Parc Tecnològic és un projecte ideat per l'Ajuntament de Figueres però que compta amb el recolzament de la Xarxa Ambiental de Municipis del Sistema Urbà de Figueres la qual, precisament ahir, va escollir com a nou president a Jaume Homs, alcalde de Navata en substitució de l'alcaldessa d'Ordis, Maria Crehuet.