Estudien noves accions per promoure el patrimoni de l'antic Vescomtat de Cabrera

La Comissió s'ha reunit per elaborar l'estratègia dels propers mesos

El Consell Comarcal de la Selva ha celebrat la segona Comissió de seguiment del projecte “Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera”,  executat pel Consell Comarcal de la Selva i que compta amb la participació de 13 municipis de la comarca i el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea. En la sessió, que s’ha celebrat aquest dimarts a la sala d’actes del Consell, hi ha participat el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, M. Àngel Escobar,  juntament amb el director dels Serveis Territorials del Departament de la Presidència a Girona, Raül Morales, i el president de l’ens selvatà, Salvador Balliu. Tots tres han participat en la primera part de la reunió on s’ha fet un retorn dels treballs de conceptualització del producte Vescomtat de Cabrera realitzats per l’empresa EducArt.

Després d’aquesta primera part de la reunió s’ha continuat amb l’exposició de l’estat d’execució actual del projecte, així com les accions programades per executar els propers mesos. Entre els punts més destacats s’ha presentat el nom, la marca i el logotip del producte, així com la proposta de rutes conceptuals que estructuraren els 38 elements patrimonials senyalitzats als municipis participants.

L’estratègia a seguir per assolir aquest objectiu parteix de la posada en valor del gran llegat patrimonial que ens ha deixat a la comarca la nissaga dels Cabrera, una de les senyories feudals més importants de Catalunya. A partir d’aquí es generarà una proposta conjunta d’actuacions dels 13 municipis participants, capaç d’atraure nous públics culturals i turístics. Aquestes actuacions inclouen un ampli ventall de propostes: rutes d’autodescoberta del patrimoni, recreacions virtuals, edició de materials interpretatius.... que contribuiran de manera directa a la creació i promoció de nous productes culturals i turístics a la comarca.

Els municipis que participen en el projecte són Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.

Aquest projecte, que compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, té com a objectiu generar i posicionar una proposta turística i cultural capaç d’actuar com a atractor de nous públics i de nous fluxos de visitants entre els municipis participants de la comarca de la Selva.