Ryanair reforça la connexió entre Girona i Brussel·les amb una nova ruta per a l'estiu del 2019

Fins ara l'aerolínia volava a Charleroi i ara també a Zaventem

Ryanair ja ha fet pública la planificació per a la temporada d'estiu del 2019 (que comença el darrer cap de setmana de març i s'estén fins a l'últim d'octubre). Als aeroports catalans on opera, la companyia irlandesa incorporarà sis noves rutes a la seva oferta: Göteborg, Kiev i Londres-Luton (des del Prat); Gdansk i Londres-Southend (des de Reus) i Brussel·les-Zaventem (des del Girona-Costa Brava).

Amb aquest anunci, Ryanair reforça la connexió entre Vilobí d'Onyar i la capital belga. De fet, permet que els passatgers aterrin a tan sols 15 quilòmetres de Brussel·les (que és la distància que separa la ciutat de l'aeroport).

La ruta amb Zaventem tindrà tres vols setmanals (els dilluns, dimecres i divendres). Els més previsors ja poden adquirir bitllets a través de la pàgina web de la companyia.

A banda, Ryanair no renunciarà a una de les rutes històriques que opera des del Girona-Costa Brava: la que el connecta amb l'aeroport de Charleroi (situat a 55 quilòmetres de la capital belga). En aquest cas, hi haurà vols cada dia de la setmana.

En total, al llarg de l'estiu del 2019 l'aerolínia operarà més de 100 rutes arreu de Catalunya (la majoria de les quals, al Prat). Segons informa Ryanair en un comunicat, entre Barcelona, Girona i Reus preveu transportar 9,4 milions de passatgers anuals –comptant aterratges i enlairaments- cosa que suposarà un increment del 2%.

41 a l'estiu, vuit a l'hivern

Aquest estiu, Ryanair opera 43 rutes des de l'aeroport Girona-Costa Brava. Entre aquestes, s'hi han incorporat noves connexions amb Riga i Frankfurt. De totes maneres, però, encara s'està lluny de les 65 rutes que hi havia el 2013 (i que a l'estiu del 2014 ja van passar-ne a ser 49).

A partir de l'últim cap de setmana d'octubre, i com ja és habitual, la situació canviarà radicalment un cop s'entri en temporada d'hivern. Aleshores, des de Vilobí d'Onyar Ryanair hi operarà tan sols vuit rutes, perquè es perdrà la connexió amb Oradea (Romania). Tan sols haurà durat una temporada, perquè Ryanair hi va començar a volar l'hivern del 2017.

En total, segons els càlculs de la companyia irlandesa de baix cost, aquest 2018 Ryanair transportarà 1,5 milions de passatgers des del Girona-Costa Brava. Si es compleixen les prediccions, traslladat en percentatges, això suposa un creixement del 3%.