Mor l'acompanyant d'un vehicle que ha sortit de la carretera a Cassà de la Selva

L'accident ha tingut lloc aquesta matinada per causes que s'estan investigant

Un veí de Caldes de Malavella (Selva) ha mort aquest dijous a la matinada quan el cotxe en què anava d'acompanyant ha sortit de la carretera a Cassà de la Selva (Gironès). La víctima, que tenia 45 anys, ha perdut la vida a conseqüència de la trompada.

L'accident ha tingut lloc cap a un quart de dues de la nit al quilòmetre 3,8 de la GIV-6741; precisament, la carretera local que uneix Cassà amb Caldes de Malavella. Per causes que s'estan investigant, el cotxe ha sortit de la via i el passatger davanter ha mort. El sinistre també ha provocat ferides a un altre home que anava als seients del darrere, i a qui el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès in situ.

Arran de l'accident, s'han activat sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers i dues unitats del SEM. La circulació ha quedat restringida al tram de l'accident fins aproximadament tres quarts de sis de la matinada.

Conductor a la fuga

El conductor, però, en comptes de quedar-se al lloc, ha fugit. Ha deixat abandonats els dos passatgers (la víctima mortal i un home que ha patit ferides lleus i viatjava al seient del darrere) i ha marxat.

Arran de l'accident, s'han activat diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, els Bombers i el SEM. Quan la policia ha arribat al lloc, han vist com el conductor s'havia fet fonedís. Per això, amb l'ajuda de la Policia Local de Cassà de la Selva han començat a buscar-lo per la zona.

Caminant begut per la carretera

La policia ha aconseguit localitzar el conductor una estona després. L'home, que té 34 anys i és veí de Caldes, caminava pel marge de la GIV-6741. Havia patit ferides lleus i, després d'atendre'l, els Mossos d'Esquadra han vist com presentava símptomes evidents d'anar begut.

Els agents li han fet la prova d'alcoholèmia i el resultat no ha deixat lloc per a dubtes. L'etilòmetre ha marcat 0,56 mg/l d'aire expirat. Això ha suposat que, directament, el cas anés per via penal (perquè quan hi ha accident o infracció, el límit es troba en 0,40 mg/l).

Els Mossos d'Esquadra han detingut el conductor per un delicte d'homicidi imprudent i per un altre contra la seguretat del trànsit (per haver-se posat al volant quan es trobava sota els efectes de l'alcohol). L'arrestat, que té antecedents, passarà a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona en les properes hores.

A més de la víctima mortal, l'accident també ha provocat ferides lleus al tercer ocupant del vehicle (el qui anava assegut al seient del darrere). La circulació ha quedat restringida al tram de l'accident fins aproximadament tres quarts de sis de la matinada.