Quim Ayats es presenta a les primàries per ser cap de llista d'ERC per Girona el 2019

L'executiva local escollirà alcaldable demà

La secció local d'ERC celebrarà demà una assemblea per escollir alcaldable per Girona a les municipals del 2019. I damunt la taula ja hi ha un nom: el senador Quim Ayats, que aquest matí ha oficialitzat la seva candidatura. Ayats ha lliurat a la seu del partit els avals per concórrer a les primàries, d'on n'ha de sortir el cap de llista per als comicis del maig.

"És la vostra confiança la que em dona força per fer aquest pas", ha dit el senador, a través d'una entrada a xarxes socials. "M'agradaria estar al capdavant d'aquest nou projecte, pel que em sento carregat d'il·lusió i amb molta energia!", afegeix a l'escrit.

Avui és el darrer dia per presentar candidatura i, de moment, la d'Ayats és l'única que s'ha entrat. Les primàries d'ERC a Girona se celebraran al saló de descans del Teatre Municipal. Hi tenen dret a vot els militants, simpatitzants i aquells qui faci més de tres mesos que estiguin adscrits a la secció local d'ERC Girona.

A més, també poden votar tots aquells majors de 18 anys que militin a les Joventuts d'Esquerra Republicana. L'executiva local d'ERC assegura que les primàries seran un "procés obert i transparent" que permetrà que l'entorn del partit a Girona triï "la persona més adequada per encapçalar el projecte polític" a la ciutat.

Regidor de Joventut

Quim Ayats, nascut a Girona el 1980, és membre de l'executiva d'ERC a la ciutat i actualment senador a Madrid. Va estudiar Ciències Econòmiques i Polítiques a la UdG, milita a les JERC i a ERC des del 2005 i va ser portaveu de les joventuts del partit a la ciutat. Al 2007, va ser escollit regidor a l'Ajuntament de Girona i, durant el darrer tripartit, va assumir l'àrea de Joventut fins al 2011.

Si surt escollit, Ayats substituirà Maria Mercè Roca, que va ser cap de llista d'ERC-MES al 2015 i que és l'actual portaveu del grup municipal a l'Ajuntament. Precisament, aquest passat abril, Roca ja va anunciar que renunciava a ser alcaldable lamentant la manca de confiança per part de l'executiva local cap al seu equip. Una decisió que també va comportar que els regidors Martí Terés i Pere Albertí també renunciessin a presentar-se.

Actualment, ERC-MES té quatre regidors a l'Ajuntament de Girona (els mateixos que la CUP i el PSC). Les municipals del 2015 van suposar un canvi per al partit, perquè va recuperar presència al ple (ja que als comicis del 2011 no va aconseguir cap regidor).