Londres exposa la relació entre Salvador Dalí i Sigmund Freud

La institució ha cedit al museu tres esbossos que va fer al pare de la psicoanàlisi el 1938

La Fundació Gala-Salvador Dalí participa amb tres dibuixos en una exposició del museu Freud de Londres, que explora la connexió entre el geni del surrealisme i el pare de la psicoanàlisi. La mostra, titulada 'Freud, Dalí and the Metamorphosis of Narcissus', reconstrueix la relació que hi va haver entre tots dos a partir de la seva trobada a la capital britànica .
El 19 de juliol de 1938 i després de diversos intents, Dalí va aconseguir que Freud el rebçes a casa seva, a Londres, quan tot just s'hi havia instal·lat fugint de la Viena ocupada. Durant la visita, el geni empordanès va poder fer uns esbossos a Freud, alguns dels quals formen part del fons de la Fundació Dalí i que s'han inclòs en aquest projecte exposició que s'estrena a la capital britànica.

A la mostra, que vol reconstruir la connexió entre els dos personatges, s'hi podran veure pintures, fotografies, gravats i documents del considerat pare de la psicoanàlisi com ara cartes, manuscrits i llibres.

Paral·lelament, s'han organitzat xerrades i conferències entorn del narcisisme, la relació entre l'art i la psicoanàlisi del Freud i el surrealisme així com "el deute de Jacques Lacan al mètode paranoicocrític de Dalí".