Trenquen la placa de la plaça dedicada a l'1-O a Figueres l'endemà de ser inaugurada

L'incident ha tingut lloc a primera hora de la tarda

Uns brètols s'han endut la placa commemorativa de l'1-O de la plaça de l'Institut Muntaner de Figueres. Des de l'Ajuntament ja han anunciat que denunciaran els fets i que restabliran el panell. Els fets s'han produït un dia després que s'inaugurés el plafó, situat al centre de la plaça, aquest dilluns coincidint amb l'aniversari del referèndum. Durant la jornada també es va projectar un audiovisual recordant aquell dia i la cantautora Rusó Sala va oferir una actuació musical. La decisió de posar el nom d'1 d'octubre a la plaça es va acordar a través de la Comissió del Nomenclàtor per encàrrec del ple municipal.

L'1 d'octubre de 2017 la plaça de l'institut va rebre centenar de persones que s'hi van reunir per seguir els resultats del referèndum. El ple municipal va aprovar dedicar-la a aquests fets i ho va elevar a la Comissió del Nomenclàtor, que hi va donar el vistiplau aquest estiu.

La inauguració es va fer ahir coincidint amb el primer aniversari d'aquell dia i va comptar amb una actuació musical i la projecció d'un documental. La regidora d'ERC, Agnès Lladó, ha denunciat la bretolada a través de les xarxes socials. "Ni 24 hores ha durat la placa commemorativa en homenatge a l'1 d'Octubre. Però persistirem. Si cal, des del més petit detall", ha dit.

Fonts del govern municipal ja han anunciat que presentaran denúncia pels fets i que hi posaran una nova placa.