La CUP dona suport a les mobilitzacions dels CDR

La formació denuncia que els Mossos no deixen accedir ningú més a les vies del TAV a Girona

El portaveu de la CUP a Girona, Lluc Salellas, ha assegurat a les portes de l'estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV) a Girona que la seva formació dona suport al tall de les vies perquè considera que "aquest és el camí a seguir". "Únicament esperant des de les institucions o des de casa aquesta República no arribarà", ha dit.

Salellas ha posat com a exemple l'organització que hi va haver l'1 d'octubre de l'any passat i ha dit que cal "recordar-ho sempre" perquè aquell dia "vam fer un pas endavant".

D'altra banda, ha criticat que els Mossos d'Esquadra no deixin accedir més gent a l'estació després que unes 400 persones l'hagin ocupat pels volts de dos quarts de set del matí. Salellas assegura que es tracta d'una "vulneració del dret a manifestar-se" i diu que la policia hauria de garantir "la seguretat mínima" però no "impedir que la gent que vulgui es pugui manifestar".

Per això, ha animat a la ciutadania a congregar-se a l'exterior del recinte per donar suport a la mobilització convocada pels CDR. A través dels seus canals de difusió, els CDR també han animat a reunir-se a fora i a fer una "segona entrada si som moltes".

El servei interromput

Els concentrats continuen asseguts a les vies i criden consignes a favor de la "independència" i "1 d'Octubre ni oblit ni perdó". També han increpat uns periodistes d'Antena 3 mentre feien un directe i han cantat Els Segadors.

Renfe ha informat a través d'un comunicat que el servei de la línia del TAV Figueres-Girona-Barcelona està completament interromput. La companyia ha anunciat que per facilitar la mobilitat dels viatgers se'ls està dirigint a l'estació del tren convencional, a poc metres d'aquest punt