Unes 400 persones tallen les vies del TAV a Girona per reivindicar l'1-O

Els manifestants han accedit a les andanes trencant unes portes i han aturat un tren

La mobilització a les comarques gironines per reivindicar l'1-O ha començat a primera hora del matí. La convocatòria que els CDR va llençar ahir els citava a les sis del matí a la plaça 1 d'Octubre de Girona. Desenes de persones s'hi han congregat i cap a un quart de set han sortit en direcció a la Devesa, on s'han reunit amb altres grups de manifestants provinents d'altres punts de la demarcació.

Des d'allà, han enfilat cap a l'estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV) cridant consignes a favor de la 'independència' però també a crits de 'fora les forces d'ocupació' o 'jo també vaig ocupar les vies'. Sota el lema 'l'1-O exercim l'autodeterminació', han accedit al recinte tot i que dos agents dels Mossos d'Esquadra els ho han intentat impedir.

Un cop dins s'han trobat amb un altre grup d'agents i personal de seguretat de l'estació que els han intentat barrar el pas però els manifestants han trencat una de les portes d'accés a les andanes i han baixat a les vies.

La situació ha obligat a aturar un tren que acabava d'arribar i que es dirigia a Madrid. Cap a dos quarts de set, el comboi ha fet marxa enrere enmig d'aplaudiments.

Visita la galeria d'imatges