El port de Palamós rep per primer cop el creuer Aidacara, amb més de mil passatgers

Han visitat indrets com Besalú, Girona, Pals o Peretallada

El creuer Aidacara ha fet aquest dissabte la primera i única escala d’aquesta temporada al port de Palamós (Baix Empordà), amb 1.135 passatgers, dels quals el 96% són de nacionalitat alemanya. Aquests turistes han conegut la vila de Palamós i el seu entorn i, alguns, han visitat durant el matí el barri antic i el call jueu de Girona, Besalú, les poblacions medievals de Pals i Peratallada, Tossa de Mar, el Museu Dalí a Figueres i el castell Gala Dalí a Púbol.

El vaixell ha arribat a les 10.00 hores del port València i preveu salpar a les 19.30 hores cap al port de Maó. L’Aidacara, disposa d’11 cobertes, 590 camarots, restaurants, bars, un teatre, un centre de fitness, un solàrium, un spa i una piscina, entre d’altres serveis. Pel que fa a característiques tècniques, el vaixell té un eslora de 193 metres, una mànega de 27,6 metres i un registre brut de 38.557 tones.

El creuer Aidacara pertany a la naviliera alemanya AIDA Cruises que forma part del grup Carnival Corporation. La companyia AIDA ha apostat per l’art contemporani des dels seus orígens. Així, l’any 1996 va encarregar a l’artista Feliks Bütter la decoració dels seus vaixells, i els llavis vermells pintats a la proa dels vaixells s’han convertit en el símbol de la companyia. Des d’aleshores, AIDA Cruises ha donat suport incondicional a l’art contemporani, cedint espais en alguns dels seus creuers per fer exposicions i subhastes d’art.

El port de Palamós enfila la recta final de la temporada que finalitzarà el 9 de novembre. L’Aidacara ha tancat aquest dissabte les escales de setembre en què s’han rebut cinc creuers i gairebé 5.000 passatgers. A més de l’Aidacara han passat per les aigües baixempordaneses aquest mes els creuers Seadream I i Seabourn Encore, amb una escala cadascun, i el Marella Dream que n’ha fet dues.

Costa Brava Cruise Ports

L’arribada de la companyia AIDA Cruises a Palamós es deu a l’esforç promocional de les institucions que componen Costa Brava Cruise Ports en els principals fòrums del sector de creuers, amb l’objectiu de captar noves companyies, més escales i més passatgers. Les institucions que formen part de Costa Brava Cruise Ports i representen el port de Palamós i la seva destinació turística són les següents: Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Palamós, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i la Cambra de Comerç de Palamós. Aquest dissabte, el responsable Comercial de la Zona Portuària Nord de Ports de la Generalitat, David Ruíz, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palamós, Jordi Pallí, han lliurat la mètopa commemorativa al capità del creuer Aidacara, amb motiu de la seva primera escala al port de Palamós