Tossa de Mar aconsegueix el segell Biosphere Destination

El tenen una vintena de destinacions la món

Per tal donar un gir a la gestió turística i mantenir el lideratge del municipi, l’equip de govern de Tossa de Mar (Selva) ha aconseguit el certificat Biosphere Destination, que converteix el municipi en una de la vintena de destinacions del món en assolir aquesta categoria.

El segell Biosphere, que actualment posseeixen destinacions com Barcelona i el procés d'obtenció del qual han impulsat a l'estranger destinacions com Thompson Okanagan a la Colúmbia Britànica o Yuriria a Mèxic, és una metodologia, voluntària i independent basada en criteris de sostenibilitat establerts en els 17 objectius de desenvolupament sostenible. Atorgat per l'Institut de Turisme Responsable (organisme que manté relacions especials amb la UNESCO a través d'un memoràndum d'entesa i membre afiliat de l'OMT), les destinacions que formen part de la comunitat Biosphere acullen més de 30 milions de turistes l'any .

I és que alguns dels beneficis del turisme sostenible són: mínim impacte ambiental; afavoreix el consum responsable; genera beneficis econòmics dels recursos de flora i fauna; contribueix a la tolerància intercultural; promou la restauració, conservació i ús dels jaciments arqueològics o monuments; millora la qualitat de vida de la població local; promou la millora de les infraestructures; genera ocupació local; o estimula el desenvolupament d'empreses turístiques, entre moltes altres coses.

Tomàs Azcárate, president del ITR, ha recordat que "avui dia el turista és més exigent. El segell Biosphere és una distinció de prestigi que acredita el compliment dels estàndards dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, integrats en l'Agenda 2030, i aplica les directrius i recomanacions de la Carta Mundial de Turisme Sostenible + 20 ".

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Mª Àngels Pujals, afirma que aquesta certificació "servirà per posicionar Tossa com a destinació turística sostenible, pel reconeixement i presència internacional i per alinear-nos a la política de la Generalitat de Catalunya".