Miquel Ferré: 'Es diuen barbaritats sobre els correbous per confondre la gent'

És el president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre

Miquel Ferré s'aferra a l'absència de la mort de l'animal per distanciar la prohibició de les curses de braus de l''indult' per als correbous. 'Un animal és un animal i una persona, una persona', raona. A banda d'aquesta diferència, defensa que els motius per blindar els correbous rauen en els 'sentiments' i la tradició més que no pas en raons econòmiques. Assegura que per a les Terres de l'Ebre representa molt, ja que es tracta d'una 'tradició de molts anys' que representa 'la cultura dels nostres pobles des dels avantpassats' i és un 'sentiment molt arrelat'.

Mobilització partits

Aquest sentiment es tradueix segons Ferré en una gran capacitat de mobilització. Durant molt de temps asseguren que han estat en contacte amb els representants dels partits polítics que avui hauran de votar la Llei i la relació ha estat 'del tot positiva'.

Desconeixement, barbaritats i mentides

El president de l'Agrupació de Penyes i Comission Taurines de les Terres de l'Ebre respon als animalistes que ja fa temps que s'està garantint la seguretat i la convivència dels animals a través del manual de seguretat i els acusa de dir 'barbaritats per confondre'. Explica que després de les festes amb bous un representant del Col·legi de Veterinaris omple una acta per certificar que s'ha fet seguint el Manual de Bones Pràctiques vigent fins ara. Ferré assegura les persones que defensen els correbous estan satisfets que una Llei reculli aquesta normativa per preservar els bous de plaça i garantir que es desenvolupen correctament.

Incomprensió territorial

Una part del problema l'atribueix al desconeixement i a la incomprensió de la resta del Principat on no existeix aquesta tradició. 'Molta gent parla per parlar i no ho ha vist', els retreu. Per això convida als detractors dels correbous a anar a les Terres de l'Ebre on seran 'ben rebuts' si accepta 'les coses del territori'. Els demana que facin un pas endavant, que 'es donin a conèixer', al mateix temps que els recorda que si poden gaudir del Delta el cap de setmana és també degut als bous i demana que 'ho comparteixin tot', també la gent que hi viu i hi treballa.