Ensenyament inclourà als pressupostos del 2019 el projecte per fer el nou institut Ermessenda de Girona

S'ubicarà a l'antiga fàbrica Simón

Ensenyament vol incloure als comptes de l'any que ve el projecte per fer el nou institut Ermessenda de Girona, actualment dividit en dues seus separades per dos quilòmetres. El conseller Josep Bargalló ha avançat durant una visita a les instal·lacions de l'edifici Bisbe Cartañà de Montilivi –propietat del Bisbat- que l'acord polític hi és però que en les properes setmanes preveuen desencallar els aspectes jurídics per permetre que l'Ajuntament els cedeixi el solar i les naus de l'antiga fàbrica Simón de la carretera de Barcelona, que és on s'ubicarà el nou centre.

Bargalló ha dit que ja han acordat una reunió la setmana que ve amb tècnics del Departament i de l'Ajuntament per acabar de definir com s'ha de fer tot plegat perquè ha admès que el fet de fer-ho en una edificació ja existent planteja alguns aspectes que s'han de resoldre.

No ha volgut avançar dates però ha dit que intentaran que la tramitació es resolgui el més aviat possible perquè són conscients que es tracta d'un equipament prioritari.

L'anunci de l'acord entre ambdues administracions ve de finals de 2016. Mentrestant, de manera provisional i per donar resposta al creixement de l'alumnat, es va decidir fer una nova seu amb mòduls prefabricats en un solar al barri de Palau, a tocar de l'escola el Bosc de la Pabordia. La previsió era que els primers alumnes s'hi traslladessin el curs que ve però el conseller ja ha dit que això no serà possible.

Nou institut-escola a Lloret de Mar

D'altra banda, Bargalló ha avançat que també preveuen incloure als pressupostos de 2019 el projecte per fer un institut-escola a Lloret de Mar amb l'objectiu "d'esponjar" els dos instituts que hi ha al municipi. El conseller ha afegit que també permetrà millorar l'oferta formativa existent. La intenció és que el nou centre s'ubiqui al barri de Puigventós, conegut popularment com la Càndida.

Bargalló també s'ha compromès amb l'Ajuntament del municipi perquè l'escola Pere Torrent sigui considerada de màxima complexitat a partir del curs que ve. El centre té un alt índex d'alumnat procedent d'altres països, amb 43 nacionalitats diferents.

La gestió dels menjadors escolars

Finalment, el conseller s'ha referit a la problemàtica de la gestió dels menjadors escolars i ha reiterat que estan treballant perquè en aquests municipis on les AMPA ho gestionen completament i "funciona perfectament" no "es toqui". "Estem estudiant com fer-ho i, alhora, complir la llei", ha afegit.