Enxampen una empresa creada a Llagostera que feia estafes a través d'Internet

Es calcula que haurien arribat a ingressar fins a 60.000 euros amb enganys

La Guàrdia Civil ha desmuntat una empresa creada a Llagostera (Gironès) que es dedicava a cometre estafes a través d'Internet. Al seu darrere hi havia tres veïns del poble, que oferien poder comprar plataformes industrials a través de la xarxa. Aquelles empreses que queien en l'engany i feien una transferència, perdien els diners i no rebien res.
La Guàrdia Civil calcula que els tres homes –tots ells, ja investigats- haurien arribat a estafar fins a 60.000 euros a diferents punts de l'estat espanyol a través d'aquest mètode. L'operació que ha permès arribar fins a ells ha rebut el nom de 'Filezilla'. Per evitar que els descobrissin, a més, els tres veïns de Llagostera anunciaven que l'empresa, suposadament, estava situada a Albacete.
 
L'origen de la investigació va ser una denúncia presentada davant la Guàrdia Civil de Lleó. Allà, s'alertava de l'existència d'una suposada empresa, situada a Albacete, que es dedicava a estafar-ne d'altres. La firma oferia plataformes industrials a través d'Internet, però les comandes mai arribaven a lloc. I a més, els estafats perdien els diners.

El cas va passar a mans de l'Equip d'Investigacions Tecnològiques (EDITE) de la Guàrdia Civil de Girona, perquè es va descobrir que els responsables d'aquesta empresa, realment, eren tres veïns de Llagostera. A partir d'aquí, els agents van engegar una operació batejada amb el nom de 'Filezilla' per arribar fins als estafadors.

La Guàrdia Civil va descobrir que els tres investigats gestionaven diferents comptes bancaris. I que durant els darrers tres mesos, havien rebut transferències des de diferents punts de l'Estat per valor d'uns 60.000 euros. Els investigadors, a més, també van veure que totes les empreses que havien estat víctimes de l'estafa havien presentat denúncia (ja que mai rebien les comandes que van fer per Internet).

Arran d'això, els agents de la Guàrdia Civil van prendre declaració als tres estafadors. A més, van veure que un dels tres homes ja acumulava diverses detencions –fetes per altres cossos policials- per haver comès estafes similars.

Les diligències del cas s'han remès al Jutjat d'Instrucció Número 3 de Lleó, perquè és el que s'ha fet càrrec del cas (ja que va ser allà on es va rebre la denúncia que ha permès destapar les estafes).