L'Ajuntament de Blanes surt en defensa dels treballadors amenaçats per un unionista

Els va enregistrar en vídeo i dir que tornaria "amb armes" per despenjar la pancarta dels presos polítics

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha sortit en defensa dels seus treballadors municipals després que una persona contraria a la independència de Catalunya va assaltar la setmana passada a dos treballadors municipals, enregistrant-los amb el seu mòbil, proferint-los insults i amenaçant a tornar "amb armes" per tal de despenjar la pancarta en suport als presos polítics que es trobava situada a la façana de l'edifici.

L'energumen, que posteriorment va publicar les imatges a les xarxes socials per fer-se el fatxenda de la seva "gesta", assegurava que el govern municipal era "colpista", malgrat la col·locació de la pancarta fou aprovada a través del plenari municipal seguint la normativa.

El manifest que ha fet públic avui divendres l’Ajuntament de Blanes fa una crida al mutu respecte i defensa la tasca dels treballadors públics. Tots grups polítics municipals que formen part del consistori han recolzat unànimement la idea de redactar el manifest, malgrat que el seu contingut no ha comptat amb tot el consens, i hi ha hagut disparitat de criteris.

Avergonyit i penedit

L'espanyolista que va enregistrar i difondre les imatges sense permís dels treballadors que hi apareixien ha fet arribar, juntament amb la seva família, el seu penediment a l'alcalde de Blanes segons apunten fonts municipals. Al seu torn, el batlle ho ha comunitat als funcionaris de la casa.