Calen 15.000 persones per a la cadena humana que unirà Sant Julià de Ramis i Aiguaviva per commemorar l'1-O

Es farà el 7 d'octubre i ja hi uns 1.500 inscrits

La cadena humana organitzada per l'ANC unirà el col·legis electorals del Gironès "que més van patir la repressió l'1 d'octubre". Un dels "caps" estarà a Sant Julià de Ramis, al col·legi on havia d'anar a votar Carles Puigdemont i que va ser "on van començar les intervencions", ha explicat Bonet. L'altre extrem serà Aiguaviva, on ja a la tarda les policia va "estroncar" un dinar popular i va llançar gasos lacrimògens causant diversos ferits.

Serà precisament a Aiguaviva on, després de fer la cadena humana que tindrà el punt àlgid a les 17.15, hi haurà un acte i un berenar-sopar groc que posarà punt final a la jornada. Segons ha detallat Bonet, hi haurà parlaments de personalitats que ja han confirmat la seva assistència, com la presidenta de l'ANC o els alcaldes de les cinc poblacions per on passarà la via. A més, també hi haurà actuacions de Jordi Pesarrodona, Titot o Adrià Puntí.

La cadena humana s'estendrà uns 15 quilòmetres i estarà dividida en 27 trams. Els organitzadors calculen que calen unes 15.000 persones per omplir-la. Les inscripcions es poden fer a través del web femnevia.assemblea.cat. Fins al moment s'hi han inscrit unes 1.500 persones.

En paral·lel a la cadena humana, les ràdios municipals de diferents poblacions de la demarcació uniran antena per fer un programa conjunt en directe que durarà des de les quatre fins a les sis de la tarda i, després, connectarà amb l'acte d'Aiguaviva. Segons ha explicat Dolors Llobet, de moment ja han confirmat la seva participació les ràdios de Llagostera, Cassà, Sarrià de Ter, Salt, Sant Gregori, Celrà i Vilablareix.