Paneque (PSC) acusa Madrenas de ''mentidera'', tenir un ''discurs nociu'' i dir ''barbaritats''

La socialista carrega contra l'independentisme i demana "concòrdia"

La portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha carregat avui contra l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, a qui li ha dedicat un seguit d'acusacions, desqualificacions i retrets amb el suposat objectiu d'aconseguir concòrdia davant un clima, al seu entendre, crispat per culpa de la batllessa gironina.

Paneque l'ha acusat de contribuir a Catalunya a utilitzar la política de manera mesquina; “Marta Madrenas ha convertit l’alcaldia de Girona en el seu instrument per dir barbaritats. Que ara tingui el nou acudit de donar carnet de ‘bones persones’ a qui faci el que ella diu, no té precedents ni s’hauria de repetir”, ha esbombat Paneque.

La regidora i portaveu del grup municipal està acostumada a nadar entre dues aigües. L'octubre de l’any passat era primera tinent d’alcaldia a Girona i es trobava dins del govern amb CiU. Ara, explica que aleshores va advertir dels riscos que hi havia d’iniciar una via unilateral per aconseguir la independència i es mofa de Madrenas explicant que va pujar "als escenaris davant de milers de persones per assenyalar gent d’aquí a qui no els hi hem de perdonar mai, mai, mai, el que estan fent”.

Paneque està d'acord amb que només hi ha hagut judicialització per part del govern Rajoy i que aquest fet no ajuda, però assenyala que Madrenas hauria de començar a fer és autocrítica. “Si cal contribuir tots a la concòrdia, cal que els líders més desaforats de l’independetisme comencin a dir públicament el que accepten en privat i és que essent una minoria va ser un gravíssim error declarar la independència per via unilateral. Fent-ho, a més, amb procediments que no van respectar ni les regles democràtiques més bàsiques del Parlament ni les lleis catalanes”, ha dit la socialista.

La portaveu considera que “Madrenas utilitza un discurs polític nociu per declarar-se víctima i assenyalar de manera totalitària a tothom qui no és independentista. No és propi d’una alcaldessa advertir que s’ha de defensar la democràcia i els drets de les persones, perquè aquesta no és la situació en la qual vivim. Es creu les seves mentides, quan les diu, i persegueix crear un estat d’opinió crispat contra tots els que pensem que no ha actuat com hauria d’actuar una alcaldessa”, ha considerat.

Finalment es mostra convençuda que “Madrenas ha estat una de les veus més interessades a crear conflicte i més encara quan veu qualsevol possibilitat de concòrdia. És un exercici deshonest d’egoisme. La gestió a l’Ajuntament de Girona cau a trossos i l’alcaldessa absent només apareix per fer foc i encendre els ànims. Madrenas ha contribuït molt que una gran part de la ciutat avui se senti directament acusada per l’alcaldia de la seva pròpia ciutat, cosa que és absolutament inèdita durant els quaranta anys de democràcia", ha reblat en el comunicat.