La denúncia d'un atracament en ple dia a Figueres es torna viral

El lladre acabava de sortir de declarar dels jutjats i va tornar a ser detingut

La publicació d'un atracament a plena llum del dia ahir a Figueres (Alt Empordà) s'ha tornat viral a Facebook després que l'alcaldessa de Sant Climent Sescebes, Olga Carbonell, denunciés la passivitat de les persones que van ser testimonis del succés.

Els fets van tenir lloc a dos quarts d'una de la tarda en un banc situat a la Rambla de la capital altempordanesa. En aquells moments la batllessa va observar un home retirant diners d'un caixer automàtic mentre era observat per un jove que semblaria l'apuntava amb un arma pel darrera, enganxada al cos. Conscient de que s'estava cometent un atracament, Carbonell va cridat l'atenció als dos homes mentre marcava el 112 per avisar els Mossos d'Esquadra.

La situació es va tornar tensa i l'alcaldessa va demanar ajuda als vianants que passaven per allí. Cap d'ells va interpel·lar al jove, dedicant-li només una mirada i seguint el seu camí. Mentrestant el lladre va tenir temps de prendre els diners que l'home havia retirat del caixer i abandonar l'escena corrents, no sense abans ventar un cop de puny a la víctima que va quedar plegada al terra.

Carbonell es lamentava al seu Facebook de la passivitat dels vianants; "Però i la gent que passava?? Què han fet?? Han passat dos nois d'entre 40 i 50 anys, alts i forts als que he demanat si us plau que ajudessin. Res. La gent durant aquest minut-minut i mig, ha passat de llarg, NINGÚ ha fet res", exclamava irada.

La seva publicació va rebre 605 reaccions, prop de 200 comentaris i s'ha compartit 360 vegades.

Detingut minuts més tard

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, l'atracador fou detingut pocs minuts més tard al barri gitano de la ciutat sota els càrrecs de robatori amb violència, intimidació i lesions lleus. Es tracta d'un home de 20 anys i nacionalitat francesa. Curiosament, ja havia set detingut el dia abans per formular amenaces en un supermercat de la Jonquera i havia passat a disposició judicial ahir al matí. En sortir dels jutjats va cometre l'atracament.

La víctima va interposar denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres ahir mateix. El lladre que el va amenaçar, li demanava 400 euros, però en aquells moments hi havia una transacció en curs de 80 euros i són els diners que es va emportar. La víctima, just després de donar-li els diners, li va donar un cop de colze per girar-se i poder-lo veure, fet que va aprofitar l'atracador per ventar-li un cop de puny i fugir.

La denúncia també inclou un informe de lesions que li van fer des de l'Hospital de Figueres on el van atendre.