Nova campanya d'identificació d'animals a la Selva

Es farà fins el 30 de setembre

El Consell de la Selva ha posat en marxa una nova campanya destinada a fomentar la identificació i el cens d’animals de companyia a quatre municipis de la comarca, concretament a Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar. Aquesta nova campanya, que es fa conjuntament amb els ajuntaments, la Diputació de Girona i diversos centres veterinaris, es realitza durant dues setmanes, concretament del 17 al 30 de setembre. Els centres veterinaris que hi col•laboren són Vetus Veterinària, Montsalut i Centre Veterinari Onyar

Després de l’èxit que han tingut les campanyes d’identificació i de cens d’animals de companyia en la majoria de poblacions selvatanes, des de l’ens comarcal s’ha vist amb molt bons ulls realitzar una nova campanya per tal de donar continuïtat a la tasca que es va iniciar ja fa uns quants anys i que va tenir una molt bona resposta per part dels propietaris dels animals de companyia de la comarca que encara no havien implantant el microxip a les seves mascotes.

Aquesta campanya en aquests quatre municipis es va iniciar aquest dilluns 17 setembre i s’allargarà fins al pròxim dia 30 d’aquest mes. En total, i amb l’objectiu de facilitar al màxim la gestió, s’han determinat un total de 4 punts d’identificació repartits pels municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.

Amb tot, aquelles persones que ho desitgin i no siguin d’aquests municipis també s’hi podran acollir, ja que és oberta a tots els propietaris de gossos, gats i fures residents a la majoria de municipis de la comarca de la Selva (podeu veure la llista de municipis adherits al CAAS a www.selva.cat/caas).

En l’edició de l’any passat, la campanya que va posar en marxa el Consell Comarcal de la Selva va permetre la identificació i el registre censal d’un total de 2.000 mascotes. En l’edició d’aquest any la principal novetat és la col•laboració dels centres veterinaris locals.

Si bé és cert que la legislació catalana vigent en protecció d’animals estableix clarament l’obligatorietat d’identificar i censar els animals, actualment més d’un 70 per cent dels gossos i d’un 90 per cent dels gats no estan registrats. Els ajuntaments estan molt sensibilitzats amb aquest incompliment i tenen previstes actuacions d’inspecció i l’obertura de sancions als propietaris que no identifiquin i donin d’alta les seves mascotes. Per aquest motiu, els ajuntaments de la comarca de la Selva i el Consell han posat en marxa novament una campanya per tal de donar el màxim de facilitats a tothom per regularitzar la situació.

Les campanyes han tingut fins ara molt bona rebuda per part dels propietaris de les mascotes que, de forma excepcional, han pogut identificar la seva mascota gratuïtament i sense desplaçar-se del seu municipi. En aquest sentit, des del Consell s'ha volgut destacar l’elevat nombre d’animals que es varen regularitzar l’any passat.

Aquesta iniciativa té per objectiu facilitar la identificació i el registre de les mascotes, accions que, tot i ser d'obligat compliment segons la Llei de protecció dels animals i les ordenances municipals, encara són desconegudes per bona part de la ciutadania.

I és que, tal com ha recordat el mateix conseller de Sostenibilitat, cal tenir present que cada any el Servei Comarcal recull entre 600 i 700 gossos, i un 70% no estan identificats i un 90% no estan registrats al cens municipal. Per això, cal continuar insistint en campanyes com les que s’estan duent a terme a les diverses poblacions de la Selva.