L'Ajuntament de Figueres nega als voluntaris de Protecció Civil participar a l'acte de l'1-O a Garrigàs

El consistori diu que el personal de Seguretat no pot assistir representant l'entitat en actes polítics

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Figueres (Alt Empordà), que depèn de la regidoria de Seguretat de l'Ajuntament, no podrà participar a la jornada que ha organitzat Garrigàs el 29 de setembre per commemorar l'1-O. El consistori els ha denegat el permís perquè, segons argumenten, fa un any i mig que es va signar un decret a través del qual s'estableix que no cediran ni personal ni logística per a la celebració d'actes "polítics".

Des de l'entitat han confirmat que no hi assistiran tot i que inicialment a través dels seus canals interns havien plantejat la possibilitat d'anar-hi. El seu president, Josep Maria Sais, diu que no entenen i que li consta que alguns dels membres hi aniran a títol individual i sense lluir l'uniforme.

Garrigàs ha organitzat per dissabte que ve una jornada amb desenes d'activitats i actuacions per commemorar l'1-O. L'acte, promogut per la Taula Empordanesa per la Memòria de l'1 d'Octubre, començarà al matí i s'allargarà fins a la matinada i comptarà amb una recreació de l'arribada de les urnes i la intervenció policial per intentar aturar el referèndum.