Creu Roja ha fet unes 4.000 actuacions a les platges gironines aquest estiu

Inclouen prop de 3.500 assistències sanitàries i 26 rescats a banyistes

Prop de 4.000 intervencions és la xifra de balanç de Creu Roja Girona durant el dispositiu de platges d'aquest estiu. La temporada, que s'ha fet des del 21 de juny fins al 15 de setembre, ha inclòs un equip de 60 professionals repartits en les 9 platges del litoral gironí. La majoria de les intervencions han estat relacionades amb ferides i traumatismes lleus, l'exposició excessiva al sol i patologies prèvies de banyistes que van manifestar símptomes durant la seva estada a la platja, entre d'altres. En total s'han fet 3.490 assistències sanitàries. També destaquen els rescats a 26 persones durant aquesta temporada.
La seixantena de professionals de Creu Roja que han vetllat per la seguretat i la salut dels banyistes a les platges del litoral gironí aquest estiu han fet unes 4.000 actuacions, de les quals 3.490 han estat assistències sanitàries i 26, rescats a persones. És el balanç del dispositiu que ha permès atendre tota mena de situacions. Segons l'entitat, el perfil dels atesos va des de nens amb ferides, contusions, cops de calor i menors extraviats, passant per persones amb patologies prèvies o cròniques que pateixen els efectes de la calor o la deshidratació fins a persones estrangeres que desconeixen l'idioma i les condicions de la platja.

També s'han atès joves que en alguns casos han mostrat conductes imprudents com l'accés a zones no permeses o perilloses, banys sota l'efecte del consum de substàncies, capbussades o per allunyar-se massa de la costa.

El servei de vigilància en platges i altres zones de bany inclou també una tasca preventiva i informativa dirigida sobretot als col·lectius més vulnerables així com l'ús de tecnologia aplicada al rescat de persones. Aquesta temporada s'han enviat més de 2.380 missatges preventius a banyistes i embarcacions per prevenir accidents.

Més enllà de les assistències sanitàries (3.490) o dels rescats de persones (26), també s'ha fet una important tasca d'assistència social com el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda en 4 platges, la recerca de persones extraviades, així com activitats mediambientals i de temps lliure o els tallers de primers auxilis a peu de platja, entre d'altres.