Temporada Alta aposta per la música catalana amb Pérez Cruz, Maria Arnal i Marcel Bagés i Clara Peya

La programació també presenta propostes per als més petits

El festival d'arts escèniques Temporada Alta manté la seva aposta per la música i aquest any comptarà amb un important cartell en què els artistes catalans guanyen pes. De fet, el festival reunirà per segona vegada en la seva carrera a Sílvia Pérez Cruz i el pianista Marco Mezquida per reconstruir un concert intimista i de petit format al Teatre Municipal de Girona. Pérez Cruz i Mezquida van formar un duo aquest estiu al Festival de Peralada amb un gran èxit. Ara, tindran dues ocasions per repetir aquesta fita, serà el dimecres 28 i el dijous 29 de novembre al Teatre Municipal de Girona.

Per altra banda, després de revolucionar l'escena musical catalana, Maria Arnal i Marcel Bagés han escollit el Temporada Alta per tancar la seva gira de '45 cerebros y 1 corazón'. En aquesta proposta musical, els dos artistes ofereixen un homenatge a la memòria i l'oblit que els va fer mereixedors de l'últim premi Ciutat de Barcelona. A més, Arnal i Bagés han aconseguit esgotar les entrades de moltes de les sales i teatres de Barcelona i Madrid, a part de triomfar en el Primavera Sound.

El desembre començarà amb un crit feminista amb Clara Peya que presentarà al Teatre de Salt (Gironès) el seu vuitè disc 'Estòmac'. En ell, la pianista presenta una deconstrucció de l'amor romàntic des del punt de vista feminista. Peya combina el jazz, el pop i l'electrònica tot preguntant-se per què o de quina manera ha de cantar a l'amor, després d'haver compost fins a 300 temes romàntics al llarg de tota la seva carrera.

Jay-Jay Johanson, Le Croupier i Rosario

Aquestes propostes se sumen a la resta de noms ja anunciats anteriorment des de l'organització del festival. D'una banda hi ha el suec Jay-Jay Johanson que acostarà a la ciutat gironina la seva música d'autor amb clares influències del jazz, el funk i l'electrònica. Johanson actuarà el diumenge 11 de novembre a l'Auditori amb la presentació del seu últim disc: 'Opium'. En ell es presenta una relació amb altres temes que el suec havia fet anteriorment.

Per la seva banda, els gironins Le Croupier presentaran 'La Festé' el dissabte 20 d'octubre. Aquest espectacle representa el comiat de la banda gironina a dalt dels escenaris després de bufar les espelmes dels 10 anys de carrera. Le Croupier però, ja ha anunciat que el concert comptarà amb la col·laboració de diferents artistes com ara Marc Parrot, Anna Roig o Mont Plans. Amb tots ells repassaran bona part del repertori de la banda gironina en la nit del seu comiat.

Una altra banda gironina que també actuarà en el Temporada Alta és Sopa de Cabra que celebra els 30 anys de l'enregistrament de la seva primera maqueta. Tal com el grup ha explicat, es tracta d'una cinta de casset amb dotze temes gravada en un estudi pirata. Aquest concert es convertirà en un homenatge als orígens de la banda en una nit que podria tornar a sonar 'l'Empordà' i 'El boig de la ciutat'.

La petita de les Flores també passarà per la capital gironina i ho farà en plenes fires de Sant Narcís, el dimecres 31 d'octubre. Rosario presentarà a Girona el seu últim disc 'Noches de gloria', una mescla entre pop, flamenc, rumba, funk i ritmes llatins.

Música per als més petits

La programació musical del Temporada Alta també ofereix propostes per a famílies amb l'actuació de Damàris Gelabert el divendres 12 d'ocubre a les 12 del migdia a l'Auditori. Gelabert torna amb un disc que barreja la música mediterrània amb el country i la bossa nova en el seu format habitual, pensat per atraure als més petits de la casa i també als seus pares i mares.

Una altra proposta familiar és el 'Concert pels més menuts' que es podrà veure el diumenge 14 d'octubre a El Canal de Salt. Aquest concert pensat per nens d'entre 0 i 5 anys és l'ocasió perfecta per introduir-los dins del món de la música negra amb un repertori que va des dels temes més espirituals al funk. A més, està pensat en un format en què les famílies hagin d'interactuar convertint-lo en tota una experiència.