El cartell de les Fires de Girona homenatja els 30 anys de la colla Diables de l'Onyar

L'alcaldessa subratlla que la imatge "reflexa la nostra identitat i cultura popular"

El dibuix de tres diables participant al correfoc amb la Catedral i la basílica de Sant Fèlix de fons és la imatge del cartell de les Fires de Sant Narcís d'aquest 2018. La il·lustració fa un homenatge als 30 anys de la colla Diables de l'Onyar.

L'autora del cartell és la jove dissenyadora gironina Cristina Culubret. Nascuda el 1991, Culubret actualment estudia el Cicle Superior de Gràfica Publicitària a l'Escola d’Art d'Olot. Es dóna la casualitat que aquest mateix any Culubret ha guanyat també el concurs del cartell de la Festa Major de Platja d'Aro.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que el cartell guanyador "reflexa la nostra cultura popular i la nostra identitat, amb una sèrie d'elements que ens identifiquen a tots, i a més és un reconeixement també a la tasca d'entitats com els Diables”. En la mateixa línia, la regidora Eva Palau ha assenyalat que el cartell "representa la història d'un grup de joves de la ciutat molt vinculats a les Fires".

L’autora, Cristina Culubret, ha explicat que en aquesta obra ha utilitzat l'estil digital, però li ha donat un efecte com si el dibuix fos fet a mà. "Abans de pensar el disseny vaig fer una recerca dels cartells anteriors, i vaig veure que mai sortien els diables de l'Onyar com a protagonistes; així que vaig pensar que podria ser una proposta interessant, i així es pot donar més visibilitat a les activitats relacionades amb els diables", ha remarcat l'autora.

Els tons verds i vermells són els predominants en el cartell, en què es representa també el foc i la llum d'una bengala encesa.