La defensa de Mohamed Attaouil estudia denunciar l'Estat si la proposta d'expulsió no s'atura

Més de 200 persones han donat suport al líder salafista de Salt

'Si és un terrorista que vagi a la presó', aquesta era una de les pancartes que lluïen les més de 200 persones que han donat suport aquest divendres a Mohamed Attaouil, el líder musulmà de Salt acusat de terrorisme per la policia espanyola. El seu advocat fa servir aquest argument per "fer evident" la innocència del seu client. Ivan Jiménez diu que "no s'entén" com una persona acusada de terrorisme no se'l persegueixi penalment. "Hauria d'haver anat a declarar davant d'un jutge, i en canvi està a casa tranquil·lament", explica Jiménez.

El lletrat concreta que el fet de no haver detingut el seu client i haver posat a disposició d'un jutge una persona acusada de terrorisme té a veure amb el fet de que "és innocent". "En Mohammed és un home de pau, que ha participat en la integració de la comunitat musulmana de Salt", ha reblat.

Jiménez demana que el Ministeri de l'Interior aturi l'ordre d'expulsió contra Attaouil, ja que "no s'aguanta per cap banda" fer fora administrativament el seu client, quan està acusat d'amenaça terrorista. Per això, diu l'advocat, si al final la Secretaria d'Estat de Seguretat tira endavant amb la decisió de fer fora el líder salafista estudiaria denunciar aquest òrgan i a la policia espanyola.

De fet, el lletrat lamenta que no pot recórrer el procediment actual davant d'un jutge, i només podrà actuar si tira endavant l'ordre d'expulsió. Aleshores, explica Jiménez, ja podrà presentar al·legacions davant d'un magistrat, però Attaouil ja haurà abandonat l'estat espanyol.

Una situació inèdita

Per a Jiménez el cas d'Attaouil és "inèdit" i recorda que des del 2016 va obtenir la nacionalitat espanyola, si bé no la va poder jurar, perquè se li va suspendre aquest acte. "El meu client té el dret de ser espanyol, però no el pot exercir. És una situació increïble", lamenta l'advocat.

Tot plegat en un acte que ha reunit més de 200 persones entre les quals hi havia la filla i la dona d'Attaouil, que s'han abraçat després d'un discurs de la jove, en el què ha reivindicat el seu pare com un "home de pau".

El representant de la comunitat musulmana de Salt Rafat Sarajedin ha explicat que tots els veïns estan "al costat d'Attaouil", i recorda que ha participat en moltes activitats del poble, a més de ser l'impulsor de moltes mesquites per les que la majoria de fidels han passat.