Fira de Girona no acabarà les obres fins a finals d'any

Mentrestant instal·larà una paret provisional a la façana de la Devesa

Les obres de reforma per al nou accés principal de la Fira de Girona no van al ritme esperat i això comporta que la finalització dels treballs s'hagi d'endarrerir fins a finals d'any. La voluntat principal de la direcció és que el rentat de cara de l'edifici no afecti a l'activitat de la fira i per aquest motiu s'hauran d'aturar les obres uns mesos.

De fet, d'aquí a un mes, aproximadament, l'espai ha d'acollir una nova edició de la Fira de Mostres. Per tal de no interferir en el certamen, la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha anunciat que dues setmanes abans s'interrompran les obres i es construirà "una paret provisional" a la nova façana per tal que l'esdeveniment es pugui desenvolupar amb total "normalitat".

Mentrestant es mantindrà l'accés principal pel passeig de la Devesa, tal com es feia fins ara. Una vegada s'acabi la Fira de Mostres, es mantindrà el mur perquè poc després el mateix recinte també acull una nova edició del Fòrum Gastronòmic.

Finalment, a principis de novembre ja es podran reprendre les obres i la previsió és que els nous accessos s'estrenin amb la inauguració de la pista de gel que hi ha instal·lada al palau firal durant les festes de Nadal.

Un retard per problemes tècnics

El rentat de cara de Fira de Girona va engegar aquest estiu i la previsió era que duressin quatre mesos, aprofitant que els mesos d'estiu no hi ha activitat, i d'aquesta manera estrenar la nova façana per la Fira de Mostres. De tota manera, uns problemes tècnics a l'hora de tirar a terra la paret original ha comportat un retard en les obres.

Cunyat ha explicat que fins que no s'ha tirat tot a terra no han pogut mesurar l'espai disponible per encarregar les noves portes, que es construeixen "de forma manual", ha detallat la directora de l'edifici. Ara ja les han pogut encarregar, però la previsió és que no es puguin instal·lar fins després del Fòrum Gastronòmic, a finals de novembre.

Més enllà de "la nova façana que mira al parc de la Devesa", Coralí Cunyat ha recordat que en aquesta primera fase de renovació de l'edifici també s'ha aprofitat per fer altres reformes com ara adaptar les cúpules de l'edifici per a la sortida de fums i adaptar alguns dels espais a les noves necessitats. El pressupost per a aquestes obres és de 119.626 euros.