Comissen 3.000 peces falses valorades en 534.000 als operatius de la Jonquera i Lloret

La Guàrdia Civil va inspeccionar dotze locals arran de la denúncia de Michael Kors

Els dos operatius de la Guàrdia Civil contra les falsificacions a la Jonquera (Alt Empordà) i Lloret de Mar (Selva) ha acabat amb 3.000 peces comissades i valorades en més de 500.000 euros. Les intervencions es van fer en diversos locals de la Jonquera i de Lloret de Mar entre els dies 6 i 7 de setembre. En total, hi van participar una cinquantena d'agents. En totes les intervencions, la policia va comptar amb un pèrit de la companyia Michael Kors per determinar l'autenticitat dels productes.

Des del cos destaquen que els propietaris dels dotze establiments inspeccionats van prendre "mesures de seguretat" per evitar l'actuació de la policia. Entre elles, l'existència de persones situades a les proximitats dels locals que si observen moviments estranys alertaven de la presència policial i els responsables dels locals els tancaven.

Això va provocar, segons la benemèrita, que una de les botigues abaixés la persiana deixant tancades a dins a dues persones de nacionalitat francesa. La Guàrdia Civil les va auxiliar quan va sentir els crits de socors. El propietari i l'encarregat del local, que van fugir del lloc, van acabar detinguts per un presumpte delicte de detenció il·legal.

Posteriorment, la policia va citar a declarar en qualitat d'investigats als dotze propietaris per presumptes delictes contra la propietat intel·lectual.