El Museu del Cinema presenta la nova oferta formativa del curs 2018-2019

Pixar, Cinema en femení, Stanley Kubrick i Charles Chaplin centren els cursos

El Museu del Cinema vol consolidar una proposta formativa variada per aquest curs 2018-2019 amb un programa de gran diversitat temàtica en què diferents professors ajudaran a aprofundir en diferents directors i gèneres que han estat importants en la història del cinema. Aquests cursos de divulgació cinematogràfica estan destinats a un públic general, no especialista, que té interès a conèixer o formar-se en la història del cinema, dels grans cineastes i en el llenguatge audiovisual. Els cursos s'impartiran cada dissabte al matí i tots els cinèfils hi estan convidats a participar.

Aquest mes de setembre s'inaugura la temporada de cursos al Museu del Cinema, la primera de les propostes està dedicada al cinema d'animació, sota el títol Pixar i l'animació contemporània el professor Jordi Sánchez Navarro ens explicarà la història d'aquests estudis d'animació que han marcat un abans i un després en el gènere, les dates del curs seran els dissabtes 22 i 29 de setembre i 6, 20 i 27 d'octubre.

Les cineastes seran les protagonistes del segon curs de la temporada que es portarà a termes els dies 12, 19 i 26 de gener, 2 i 9 de febrer. Amb el títol Cinema en femení i impartit per Anna Bayó i Imma Merino el curs resseguirà les trajectòries de Sofia Coppola, Mai Hansen Love, Naomi Kawase, Kathryn Bigelow i les noves cineastes catalanes.

El crític Quim Casas impartirà el tercer dels cursos de l'oferta, en aquest cas seran cinc sessions dedicades a un dels més grans cineastes de la història Stanley Kubrick. El curs repassarà la seva trajectòria i els trets distintius del cinema d'aquest perfeccionista director. Aquesta proposta està programada pels dissabtes que van des del 23 de febrer al 23 de març.

El darrer dels cursos que proposa el Museu del Cinema estarà dedicat a Charles Chaplin, a gran icona del cinema mut americà. La professora Margarida Carnicé serà qui l'impartirà i les sessions tindran lloc els dissabtes 6,13 i 27 d'abril i 4 i 11 de maig.

Tots els cursos estan organitzats pel Museu del Cinema. El preu és de 85 euros, però els membres del Club d'Actors tenen una matrícula reduïda de 65 euros, els membres del Club Girona Cultura pagaran 70 euros i les persones a l'atur i jubilats tindran un preu reduït de també 70 euros. Les inscripcions s'obriran dos mesos abans de l'inici de cadascun dels cursos.