Ensenyament diu que el curs ha començat amb "normalitat" malgrat algunes protestes

Més de 123.000 alumnes ha acudit a les aules

El curs escolar ha començat amb normalitat a les comarques gironines. Així ho ha assegurat el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Martí Fonalleras, que ha dit que a hores d'ara no els consta cap incidència i que, si en detectessin alguna de puntual, ho solucionaran "immediatament". Amb tot, aquestes declaracions contrasten amb les 300 persones que s'han concentrat davant l'escola de Verges reclamant un nou centre educatiu unificat.

La jornada ha arrencat amb 123.358 alumnes que han acudit a les aules dels diferents centres educatius de la demarcació, un 2,29% més que l'any anterior. La majoria dels nous estudiants són d'educació secundària i, de fet, a l'ESO hi haurà 2.359 alumnes més (un 7,61%) que durant el curs 2017-2018. Davant d'aquest augment a secundària, des del Departament d'Ensenyament ja s'ha contractat un reforç de docents. Pel que fa a l'educació infantil i primària, pràcticament hi haurà el mateix nombre d'estudiants que en el curs anterior.

Fonalleras ha fet aquestes declaracions durant una visita a l'Institut Escola de Lloret de Mar. El responsable d'Ensenyament ha posat aquest model com a exemple de bon funcionament i ha dit que podria aplicar-se a molts altres punts del territori. En aquest sentit, ha dit que seria "molt positiu" perquè els centres de primària i secundària no tindrien l'allau d'alumnes d'ESO que actualment pateixen i "podrien seguir amb les dimensions actuals, a la vegada que ampliar l'oferta de batxillerat i cicles formatius".

Per la seva banda, el delegat del Govern, Pere Vila ha admès que pel què fa a infraestructures no poden parlar "100% en positiu" perquè "hi ha llocs on no està consolidat el model educatiu que volem". Vila ho ha atribuït a l'aplicació del 155 i a la manca d'inversions dels darrers anys però ha dit que hi treballaran en els propers cursos.