Una quinzena d'immigrants i refugiats es tanquen a l'Esbarjo Parroquial de Blanes

L'Ajuntament espera resoldre-ho a final de més i ja s'han detectat casos de sarna

Blanes espera resoldre la situació dels immigrants i refugiats tancats a l'Esbarjo Parroquial abans de finals de mes. L'alcalde de la localitat, Mario Ros, ha explicat que han d'estudiar la situació de cadascuna d'aquestes persones i ha reconegut que hi ha casos "dramàtics".
De fet, alguns d'ells esperen rebre asil polític per la situació que han viscut en els seus països d'origen. Diversos col·lectius han creat una Xarxa Solidària per atendre a la quinzena d'immigrants i refugiats que es troben tancats a l'Esbarjo Parroquial. Aquest dissabte estaran al Passeig del Mar, on han instal·lat un punt d'informació i un de recollida de material, aliments i donatius econòmics. Tot plegat per ajudar a aquestes persones que porten prop de tres mesos en aquest espai.
 
Els primers immigrants i refugiats van arribar el 13 de juny passat a la ciutat i el nombre de persones residents ha anat fluctuant. Actualment n'hi ha quinze, moltes d'elles amb seqüeles físiques i psicològiques del viatge que els ha dut fins a la capital de la Selva Marítima. Com que es preveu que a mitjans d'aquest mes de setembre hauran de marxar de l'Esbarjo Parroquial, la Xarxa Solidària està fent un seguit d'accions per poder assegurar el seu benestar.

Un cop es va tenir coneixement de l'arribada d'aquestes persones, diverses entitats socials de Blanes van decidir presentar una moció al ple de l'Ajuntament. L'escrit contemplava la redacció d'un manual d'ús del tràmit del padró que assegurés resultats homogenis a totes les persones que intervenen en el procés d'empadronament. A més, també incloïa la implementació de la carta de residència municipal o un informe de coneixement de residència al municipi, en un termini no superior als quatre mesos.

El text va sortir aprovat amb el vot favorable de tots els grups parlamentaris, excepte el de Ciutadans que es va abstenir.

Dos casos de sarna

Fa uns dies el grup municipal d'Esquerra Republicana de Blanes va alertar de dos casos de sarna. En aquest sentit, Ros ha deixat clar que "en cap cas" es pot parlar d'epidèmia i lamenta "l'ús" que s'ha fet d'aquesta notícia. "Es tracta de dos casos completament controlats i s'han fet les proves pertinents a persones que es podrien haver infectat", ha conclòs.