Els eurodiputats que han visitat Dolors Bassa demanen a Europa que s'impliqui a Catalunya

Lynn Boylan afirma que la Unió Europa ha "d'aixecar-se" per defensar els catalans

Els eurodiputats que han visitat l'exconsellera Dolors Bassa a la presó de Figueres han demanat a Europa que s'impliqui a Catalunya com fa en d'altres països. La delegació que ha anat al centre penitenciari del Puig de les Basses, integrada per cinc parlamentaris europeus, s'ha reunit amb Bassa durant més de dues hores i a la sortida han assegurat que està forta i que els ha dit que "no vol ser cap heroïna" perquè els "herois són a fora, aquells que resistim i seguim lluitant pels drets dels presos i del país".

L'eurodiputada irlandesa del Sinn Féin Lynn Boylan s'ha mostrat especialment contundent amb la comunitat europea i ha assegurat que "Europa està essent completament hipòcrita" pel què fa a la protecció de la democràcia i el rol que ha de tenir la llei. I ha afirmat que "són molt ràpids a jutjar països normalment de fora de la Unió Europea". En canvi, ha dit, no ho fan en estats fundadors "com aquí". Per això, ha reclamat que "s'aixequi per defensar els catalans i el dret a l'autodeterminació". Si no ho fan, ha afegit, "perdran tota la credibilitat".

Per la seva banda, l'eurodiputada Martina Anderson, que va estar empresonada durant 13 anys els anys 80 i 90, ha volgut enviar un missatge a Europa: "Han de venir i investigar la realitat del que està passant aquí. "L'estat espanyol s'ha equivocat amb els catalans i el govern espanyol ha de resoldre-ho", ha afegit.

L'eurodiputat d'ERC, Jordi Solé, ha dit també que al Parlament Europeu hi ha moltes persones "solidàries amb la causa de la democràcia i de la llibertat" que se senten "avergonyides" que en un estat membre l'any 2018 "hi hagi presos i preses polítiques".

A la visita al centre penitenciari de Figueres, també hi han acudit l'eurodiputat del PDeCat Ramon Tremosa i l'eurodiputada francesa, Marie-Pierre Vieu.