Operatiu de la Guàrdia Civil a la Jonquera contra els productes falsificats

Una quarantena d'agents inspeccionen diverses botigues

Una quarantena d'agents de la Guàrdia Civil inspeccionen des de primera hora d'aquest matí diversos establiments de la Jonquera (Alt Empordà) per detectar productes falsificats. En concret, els efectius han iniciat l'operatiu pels volts de dos quarts d'onze i han entrat a sis botigues on se sospita que hi ha falsificacions.
 

L'actuació s'ha produït arran de la denúncia de la coneguda marca de roba i complements, Michael Kors, davant de les sospites que molts d'aquests locals estarien venent productes sota la seva firma sense ser originals.

Segons han informat des del cos, una pèrit de la companyia s'encarrega de destriar un a un els objectes localitzats als establiments i determinar si són o no autèntics. La previsió és que l'operatiu s'allargui diverses hores.

Un altra actuació contra el contraban

La intervenció s'ha centrat a la zona comercial del municipi, a tocar de l'N-II. En aquest mateix punt el passat mes de maig la Guàrdia Civil va dur a terme un altre operatiu –en aquesta ocasió, contra el contraban- que es va saldar amb 5.000 peces comissades i valorades en 160.000 euros. Es tractava de sis establiments que havien introduït mercaderia al país sense pagar les corresponents taxes de duana.