Els treballadors de seguretat de l'Aeroport de Girona desconvoquen la vaga prevista

Han aconseguit rebre el plus que se'ls devia

Els vigilants de seguretat de l'Aeroport de Girona han desconvocat les aturades que tenien previstes pel 8 i 12 de setembre. El motiu és que el comitè d'empresa i Segurisa Servicios Integrales –que és l'empresa encarregada de garantir la seguretat a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar (la Selva)– han arribat a un acord per tal que la direcció de l'empresa pagui els plusos que deu a la plantilla des del mes de juliol. La reunió s'ha celebrat el matí d'aquest dimecres a la terminal gironina i ha comptat amb la mediació d'Inspecció del Treball. Segons la secretària general de Costrucció i Serveis de CCOO a Catalunya, Aurora Huerga, ha estat una reunió llarga amb "diversos recessos" però que s'ha tancat amb "un principi d'acord" per tal que Segurisa Servicios Integrales aboni els 302 euros que deu a cada treballador en la nòmina del mes de setembre.
Aquests complements salarials que han quedat pendents de cobrar els van pactar els sindicats amb el Ministeri de Foment abans que l'empresa adjudicatària del servei guanyés el concurs. Entre d'altres, s'hi inclou el plus aeroportuari, el plus de radioscòpia íntegre, un abonament per les hores extra com recull el conveni o l'abonament de la dieta quan es realitzen jornades de 12 hores. Alguns d'aquests acords es van pactar el novembre passat amb Foment i entraven en vigor aquest estiu. D'altres, estaven recollits en l'acord de subrogació de la plantilla basant-se en el conveni col·lectiu.

El cas és que aquest juliol Segurisa Servicios Integrales va entrar a gestionar la vigilància i seguretat de les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. Quan va arribar el moment de pagar la nòmina als treballadors, no va abonar tots els complements que s'havien pactat amb Foment.

Davant d'això, els treballadors van decidir de forma unànime convocar una jornada de vaga per al setembre. El comitè va optar per anunciar la convocatòria a la direcció de l'empresa a principis d'agost, per tal que tinguessin marge de maniobra a l'hora de negociar un acord. Finalment, davant de la "falta de compromís" que va atribuir el comitè d'empresa amb la negociació, van optar per tirar endavant les dues jornades de vaga previstes.

La intenció era realitzar aturades parcials. D'una banda, el dissabte 8 de setembre el servei s'havia de veure afectat de 7 a 10 del matí i de les 14 fins a les 17 hores de la tarda. De cara al dimecres 12, el format era similar amb una aturada a partir de les 8 fins a les 11 del matí i de les 15 fins a les 18 de la tarda.

La reunió d'aquest dimecres, però, ha servit per arribar a un compromís satisfactori per a la plantilla. Huerga es mostra optimista i creu que a partir de l'octubre la setantena de persones afectades ja hauran rebut l'ingrés dels complements que han quedat pendents. De tota manera, la secretària de CCOO avisa que si s'incompleix l'acord arribat a la reunió d'aquest dimecres es tornarà a convocar una nova jornada de protesta.