900 menors estrangers no acompanyats han arribat a Catalunya entre juliol i agost

Chakir el Homrani admet que és una situació d'"emergència"

La Generalitat xifra en uns 900 els infants i adolescents estrangers no acompanyats que han arribat a Catalunya durant aquest juliol i agost. Aquest és un "repte de país" perquè cal "acollir-los en les millors condicions possibles" i garantir la seva reinserció social i laboral, ha afirmat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

En una visita a Girona, el conseller ha subratllat que el més important és "donar resposta" a aquesta "urgència en la primera acollida" perquè ja són "ciutadans d'aquest país".

El Homrani ha visitat una de les seus de la Fundació Oscobe on imparteixen el programa de segones oportunitats per a joves 'ni-ni'.

L'arribada d'aquests menors estrangers és un "repte de país" i cal afrontar-ho des de les administracions, ha afirmat el titular de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Per visualitzar la situació d'"emergència", ha explicat que entre els juliol i agost han arribat uns 900 infants i adolescents no acompanyats, una "xifra molt gran", ha dit, si es té en compte que durant tot el 2015 van ser menys de 400.

Davant aquesta situació, el conseller ha reiterat el compromís del Govern d"acollir-los en les millors condicions possibles" en aquesta primera fase alhora que també ha subratllat que l'altra "gran preocupació" serà oferir-los polítiques per garantir la seva integració social i laboral en un futur. Per aconseguir-ho, ha dit, cal un "treball comunitari" que s'adapti a les seves necessitats.

En referència als centres que s'estan obrint a diferents punts del territori per acollir aquests joves, el conseller ha afirmat que es farà un "acompanyament i pedagogia" a tots els municipis i que la màxima prioritat en aquests moments és "donar resposta a aquesta situació". En aquest sentit, ha reivindicat la capacitat d'acollida que ha demostrat la societat catalana i ha recordat que aquests joves són "ciutadans" des del moment en què han arribat a Catalunya i han passat a ser tutelats per l'administració.

El Homrani ha fet aquestes declaracions durant la visita a Girona d'una de les seus de la Fundació Oscobe on imparteixen el programa de segones oportunitats per a joves 'ni-ni' en situació de vulnerabilitat.