El Milestone Project convida tres dones artistes a pintar murals de gran format a Girona

La primera de les obres que pren forma és un homenatge d'Andrea Btoy a Antònia Adroher

El festival d'art urbà contemporani Milestone Project ha convidat tres dones artistes a pintar murals de gran format a façanes de la ciutat de Girona. La mostra arriba a la setena edició fent un homenatge a les artistes i posant en valor el seu talent. Deixaran la seva empremta a la ciutat Andrea Btoy, Milu Correch i Hyuro i desenvoluparan les seves creacions d'art urbà entre l'1 i el 22 de setembre. La primera de les obres que ja comença a prendre forma i que està ubicada al carrer Portalnou, al barri vell, és la de l'artista Andrea Btoy, que fa un homenatge a Antònia Adroher per la seva tasca com a mestre, sindicalista i fundadora del POUM "com a símbol cultural a la memòria històrica contra el feixisme i la dictadura franquista".
El director del Milestone Project, Xevi Masó, ha explicat que mentre preparaven l'edició d'aquest any van analitzar els artistes que, fins ara, havien portat a Girona per a fer accions d'art urbà. "El 80% eren homes", ha explicat Masó. Per això, van decidir solucionar aquesta falta de focus dedicant íntegrament el festival del 2018 a les artistes. "Volem donar veu a les dones i reivindicar el seu valor artístic i professional", exposen.

Entre l'1 i el 22 de setembre tres dones pinten murals de gran format en tres façanes de la ciutat. La primera d'elles, l'única amb la ubicació ja desvetllada, és la barcelonina Andrea Btoy que ret homenatge a Antònia Adroher. "Em semblava molt important tenir un símbol com ella", ha explicat l'artista a la roda de premsa. La creació està al carrer Portalnou, al barri vell.

El tinent d'alcalde Carles Ribas ha exposat que per a la ciutat és imprescindible compaginar el patrimoni amb les noves tendències artístiques com, per exemple, l'art urbà que està contribuint a "convertir" Girona. Per això, ha agraït a Btoy que s'hagi avingut a mantenir la paleta de colors adequada per al barri vell. La previsió és que el treball d'Andrea Btoy estigui acabat el 9 de setembre.

Tot seguit, l'argentina Milu Correch realitzarà la seva obra urbana en un espai de la ciutat, que el festival revelarà els propers dies. Pintarà entre el 10 i el 17 de setembre i segons farà una creació inspirada en una de les protagonistes d'una llegenda de Girona. Aquesta serà la segona vegada que Milu Correch participa al Milestone Project.

I el 15 de setembre Hyuro començarà a deixar la seva empremta en forma d'obra de gran format en un racó de Girona que els organitzadors donaran a conèixer properament. Així, fins al 22 de setembre, qualsevol persona podrà contemplar com desenvolupa el seu particular homenatge a les dones a través d'una creació d'art urbà.

El paper protagonista de les dones també es reflecteix en l'autoria del cartell. L'artista escollida per crear-lo, Marine Philomen Roux, ha realitzat una exclusiva il·lustració inspirada en el polèmic mite de Pandora, la primera dona creada pels Déus, segons la mitologia grega.

El Milestone Project, el Festival d'Art Urbà Contemporani de Girona, va néixer el 2011 amb l'objectiu de connectar la cultura i la societat, sense prejudicis i a partir de la transformació de l'espai públic. Així, durant sis edicions, ha convidat als principals artistes urbans de l'escena internacional perquè transformessin racons gironins en obres d'art de gran format, deixant imatges icòniques com la Cocollona gegant.