Les estafes per Internet a Olot s'incrementen un 48% en un any seguint la tendència catalana

Buch fa una crida a la ciutadania perquè es malfiïn de les "gangues"

El repunt de les estafes per Internet a Olot és un dels temes que s'han tractat en la Junta Local de Seguretat que s'ha celebrat aquest divendres a la ciutat amb la presència del conseller d'Interior, Miquel Buch. Han crescut un 48% en un any seguint la tendència catalana. Són "estafes modernes", ha dit el conseller que ha demanat als ciutadans que no se deixin portar per "gangues" i que vagin en compte a l'hora de fer transaccions econòmiques per Internet. De fet, la prevenció per evitar aquest tipus de delictes s'inclou en les xerrades formatives que fan els Mossos a la ciutadania.

Aquest tipus d'estafes han passat a ser el segon fet delictiu contra el patrimoni més important a Olot, seguit en primer lloc dels furts. Des de l'agost del 2016 fins al juliol del 2017 se'n van registrar 303 mentre que un any després la xifra de furts ha augmentat fins a 316. En tercer lloc figuren els danys que, per contra, s'han reduït. Així, s'ha passat de 193 a 160. Una altra dada que s'ha aportat és l'augment de robatoris a interior de domicilis, que també ha augmentat. Dels 51 casos denunciats s'ha passat a 84 en un any.

Durant l'atenció amb els mitjans, s'ha subratllat que Olot és una ciutat "segura" amb un índex de delinqüència local "de baixa intensitat" que es contraposa amb una delinqüència "altament especialitzada" que arriba de vies com l'N-260 o el túnel de Bracons. L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha reconegut la feina coordinada que fan els diferents cossos policials per combatre l'activitat delictiva.

Sobre el recent cas d'abusos sexuals a menors per part d'un jove d'Olot que ja ha ingressat a presó, l'alcalde ha dit que, tot i que la ciutat sigui segura "no vol dir que no passin coses". I ha afirmat que se segueix treballant per evitar que situacions similars puguin repetir-se.

Quan falta una setmana perquè comencin les festes del Tura, que aplega centenars de visitants, l'alcalde ha aprofitat per fer una crida al civisme i per evitar casos de violència sexual. Referent al dispositiu de seguretat, serà molt similar al de l'any passat.

Com a dada positiva s'ha destacat la reducció dels accidents de trànsit a la ciutat si bé no han transcendit dades concretes.

La darrera Junta de Seguretat Local a Olot presidida per un conseller va ser el juliol del 2016 amb Jordi Jané.