Més de tres mil persones visiten el Castell de Montsoriu al llarg de l'estiu

El Consell Comarcal ho ha qualificat d'èxit

El nombre de persones que han visitat el castell de Montsoriu durant els mesos d’estiu ha estat "un èxit" segons fonts del Consell Comarcal de la Selva i ha superat totes les expectatives. Tant és així que en només dos mesos Montsoriu ha rebut la visita de més de tres mil persones, que no s’han volgut perdre l’ocasió de visitar el que és considerat el millor castell gòtic de Catalunya.

Després de les xifres de visitants de l’estiu passat, en què es va fer una prova pilot i es va obrir de dilluns a diumenge durant els dos mesos d’estiu, des del Patronat del Castell de Montsoriu es va veure amb molt bons ulls repetir aquesta iniciativa. Enguany, el nombre de visitants ha estat superior a l’any anterior i els responsables del castell es mostren molt satisfets amb la xifra que s’ha assolit durant aquest curt període de temps. I és que és la primera vegada que el nombre de visitants durant aquest període estival supera els tres mil visitants. Durant el mes de juliol, les persones que van visitar el castell van ser prop d’un miler i aquest mes d’agost la xifra s’ha disparat ja que en les tres primeres setmanes ja l’havien visitat més de mil cinc-centes persones. Aquest darrer cap de setmana d’agost i els darrers dies del mes han fet que la xifra del nombre de visitants totals sobrepassés els tres mil visitants. Aquestes són les millors xifres des de la seva obertura el febrer de l’any 2011.

L’aposta que des del Patronat del Castell de Montsoriu s’ha fet pel turisme de proximitat –resta de Catalunya i la Catalunya Nord-, com ja s’ha vingut fent en els darrers anys, sumada a la promoció d’aquest monument en els municipis costaners de la Selva com són Lloret de Mar, Blanes i Tossa, ha comportat que les xifres hagin estat molt bones.

Aquestes xifres són tant per al president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, com per a la presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner, el resultat de la feina que s’ha vingut fent per part del Patronat conjuntament amb el Consell Comarcal en els darrers anys. En aquest sentit, ambdós es mostren convençuts que el nombre de visitants continuarà creixent durant els pròxims mesos ja que a la tardor el castell rep una gran afluència de visitants, sobretot durant l’octubre i el novembre. Balliu i Reyner han assenyalat que continuaran treballant perquè Montsoriu assoleixi l’esplendor que li pertoca i se’l reconegui com un dels monuments arquitectònics més importants del gòtic català.

Rècord de visitants durant l’any 2017

Un total de 16.283 persones van visitar el castell de Montsoriu durant l’any 2017, amb la qual cosa es va assolir un nou rècord de visitants anuals des de l’obertura del recinte al públic l’any 2011.

Si bé el castell només s’obre de dijous a diumenge, la xifra de visitants es va tornar a incrementar durant l’any 2017 respecte a l’any anterior -va rebre un total de 16.056 visitants durant l’any 2016-, i això ha fet que es mantingui la progressió en el coneixement i la popularització del gran castell gòtic de Catalunya. Així, durant el 2017 hi ha hagut un 42% de visites sense guia i la resta amb guiatges -organitzats pel Museu Etnològic del Montseny-, un 20% de visitants en grups escolars i un 38% de resta de visites.

Des del Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu s’espera atraure un major nombre de visitants en un futur. Per Balliu i Reyner, president del Consell i presidenta del Patronat del Castell respectivament, aquest monument és el castell gòtic més important de Catalunya i contribuirà a dinamitzar el turisme a la zona i a les comarques veïnes.

Per això s’ha anat treballant en diferents àmbits per millorar els serveis i l’oferta al públic amb una revisió i millor senyalització i adequació del camí d’accés al castell. Així mateix, s’ha treballat en noves publicacions que ajudin a donar a conèixer el monument.