Besalú estudia demanar ajudes per pagar els desperfectes de la pedregada

Va malmetre instal·lacions municipals, cotxes i habitatges

  • El Camp de Futbol Municipal completament cobert de pedra. Club Esportiu Besalú
    El Camp de Futbol Municipal completament cobert de pedra
    Fotos: Club Esportiu Besalú
  • L'Avinguda Lluís Companys completament inundada. Jordi Güibas
    L'Avinguda Lluís Companys completament inundada
    Fotos: Jordi Güibas

L'Ajuntament de Besalú (Garrotxa) elaborarà un informe tècnic per tal de catalogar i quantificar els danys que va produir la pedregada del passat dimecres segons ha avançat Ràdio Girona.

L'alcalde del municipi, Lluís Guinó, ha explicat com la intensa pedra que va caure en tant sols deu minuts, fou suficient com per a destrossar la coberta de l'accés a la llar d'infants, provocar inundacions en una part de la biblioteca i a l'entrada del pavelló i obstruir alguns embornals. A nivell particular les destrosses es van centrar en tendals de roba i vehicles aparcats a l'exterior.

"Aquests danys, sobretot pel que fa a vehicles particulars que estigués en aquell moment al carrer és susceptible d’haver patit aquests danys cosa que això forma part de les assegurances privades de cadascú, i la resta depenent de la valoració econòmica dels danys que s’hagin produït i que el tècnic acabi acreditant farem una cosa o un altre, però ho posarem en coneixement de la Generalitat, per descomptat", ha dit el batlle.

En aquest sentit, les reclamacions particulars a les asseguradors podran rebre assistència per part de l'Ajuntament que els ajudarà a tramitar-les.