Obre les portes el X Saló de la Planta, Jardí i Complements de Girona

Aquesta edició compta amb un total de 85 expositors i es podrà visitar fins dissabte

L’SPV, organitzat conjuntament per Fira de Girona i l’Associació de Viveristes de Girona, permet al públic conèixer els productes i les últimes novetats i tendències, tant en el sector de la planta com dels complements. El saló compta amb 85 expositors, 12 més que en l’edició anterior, que ocupen un total de 6.855 metres quadrats. A part d’una àmplia representació de plantes produïdes a les comarques gironines i tarragonines, aquest any també hi participen per primera vegada 8 vivers de plantes de flor de les comarques de Barcelona. Com a novetat, també s’hi pot trobar maquinària agrícola amb la presència de 14 empreses de maquinària per a jardineria i vivers que ocupen més de 2.000 metres quadrats d’exposició.

Al saló s’hi pot trobar, a més, tot allò relacionat amb el sector dels arbres, arbustos, coníferes, palmeres, fruiters i cítrics, planta de flor, planta d’interior, adobs i fitosanitaris, hivernacles, jardineria, llavors o mobiliari, entre altres.

L’SPV tornarà a ser un espai de negoci per a empreses i professionals del sector i, per segon any consecutiu, s’ha programat una missió comercial. En aquesta edició, una vintena d’empresaris francesos hi participen i coneixen les principals novetats i les últimes tendències del sector a Catalunya, amb una visita al certamen i posteriorment a diferents vivers gironins.

Reg i cobertes vegetals

Per tercer any, el certamen inclourà també el Congrés SPV que, sota el títol, ‘Innovació tecnològica en reg i cobertes vegetals’, se celebra a les mateixes instal·lacions de Fira de Girona avui dijous i demà divendres. En aquesta edició, en el congrés s’hi debaten dos temes que són plenament d’actualitat per al sector. Avui dijous, s’hi presenten les últimes novetats i avenços en sistemes de reg amb l’objectiu de conèixer les últimes innovacions amb què s’està treballant i quines són les eines i solucions actuals per a una major eficiència dels sistemes de reg i com utilitzar-los en parcs i jardins.

Per altra banda, també es parlarà de les cobertes vegetals, una qüestió cada vegada més d’actualitat en el sector per la necessitat de recuperar i millorar la natura a les ciutats. És per aquest motiu que, durant la jornada de demà divendres, es tractaran temes com la retenció d’aigua de pluja, l’aïllament acústic i tèrmic, la reducció de nivells de pol·lució, el CO2, els nous hàbitats per animals i plantes i la millora del paisatge urbà.

Premis INNO SPV

Una de les activitats destacades del saló serà també el lliurament dels premis INNO SPV, que s’entreguen als productes i serveis més innovadors que presentin els expositors. Es premien dues categories: les novetats vegetals i els productes no vegetals. El jurat serà l’encarregat de valorar la funcionalitat, la presentació, la competitivitat i el seu caràcter autòcton.

Els premis INNO SPV, s’entregaran aquest vespre en el transcurs del sopar del sector, on també es lliurarà ‘La Fulla d’Or’, que reconeix persones que, amb el seu treball i dedicació, fan possible la difusió i el coneixement de les plantes de viver de diferents zones d’arreu d’Europa. Aquest any, el guardó serà per l’Associació de Viveristes de Tarragona i, a títol pòstum, per a José Sancho Forcadelll.

El Saló de la Planta, Jardí i Complements de Girona compta amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i la col·laboració de la Federació de Viveristes de Catalunya, el Gremi de Jardineria de Catalunya, l’Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya, els Col·legis d’Enginyers Tècnics Agrícoles i d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, l’Associació Espanyola de Parcs i Jardins Públics i l’Associació Espanyola d’Arboricultura.