Pedalem per la Independència arriba a Figueres després de recórrer 700 quilòmetres

La iniciativa acabarà aquesta tarda amb una bicicletada popular

Quan faltaven pocs minuts per a les dues del migdia, set integrants de Pedalem per la Independència han entrat a la Plaça de l'Ajuntament de Figueres, i han completat així prop de 700 quilòmetres arreu de Catalunya. A més de carreteres i moltes comarques també han visitat tres presons, la de Tarragona, la de Lladoners i la del Puig de les Basses de Figueres, on aquesta tarda hi tornaran en una bicicletada popular per donar suport a l'exconsellera Dolors Bassa, internada en aquest centre des del passat 4 de juliol.

L'objectiu de la iniciativa, explica el seu impulsor, Eduard Sadurní, és "donar escalf" als "presos polítics", a través d'una manera original i saludable. Sadurní ha explicat que han tingut "molt bona rebuda" allà on han anat i lamenta haver de "fer aquestes accions". "És obvi que no voldríem anar de presó en presó, però seguirem fent el que calgui perquè sàpiguen que estem al seu costat", ha reblat.

El recorregut va iniciar-se dilluns passat a Lleida. Sadurní ha explicat que van escollir la capital del Segrià perquè era l'única demarcació on no hi havia presos. D'allà, la comitiva es va desplaçar fins a Tarragona en dues etapes, fins arribar a la presó on hi ha Carme Forcadell. Un cop allà el recorregut va passar per Barcelona i Girona –a banda d'altres localitats- fins arribar a la presó de Lladoners, on es va fer un acte de suport als presos.

Pedalem per la independència ha acabat arribant a Ripoll, d'on aquest diumenge a les 9 del matí ha començat l'última etapa que els ha conduït fins a Figueres. Abans s'han aturat a esmorzar a la localitat garrotxina d'Argelaguer.

No és el primer acte que organitza

Les visites a les diferents presons catalanes, no és el primer acte que Pedalem per la Independència fa per demanar la República catalana. L'entitat es va formar el 2013 i des d'aleshores ha convocat diferents iniciatives.

Entre elles, una pedalada amb tres ciclistes del País Basc i Catalunya, una altra a Brussel·les o una arreu de la corona metropolitana de Barcelona. "Volíem saber quins motius feien que l'àrea metropolitana costés més de calar la independència", ha explicat Sadurní.

Amb tot, l'impulsor de Pedalem per la Independència ha explicat que de cara el 2019 encara no té clar quin tipus d'acte organitzarà. "El que espero és poder fer una pedalada per celebrar que tenim la República i que està consolidada", ha conclòs.