La tempesta d'ahir va deixar 63 litres acumulats a Roses

Cadaqués el segueix de prop amb 57,1 litres

L'episodi de pluges que es van registrar ahir a les comarques gironines van registrar quantitats importants en alguns punts, sobretot a l'Alt Empordà. Segons dades recollides per les estacions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Roses hi van caure fins a 63 litres per metres quadrat, seguit de Cadaqués amb 57,1 litres.

Altres quantitats importants són els 45,5 litres a Ulldeter (Ripollès) o els 45 de Planoles. A l'Alt Empordà la tempesta es va repartir al llarg del territori deixant 35,7 litres a Sant Pere Pescador i 33,3 a Palau-Saverdera.

Els Bombers de la Generalitat van fer ahir a la tarda més d'un centenar de sortides per incidències relacionades amb la pluja. Entre les tres i les cinc de la tarda en van fer 59 i entre les cinc i les set del vespre 52. La majoria van ser per petites inundacions de baixos i de carrers i per retirar arbres caiguts.

La majoria de serveis van tenir lloc a les comarques gironines, on se'n van fer 28, 14 de les quals es van concentrar a Roses.