Mor una dona de 81 anys a Figueres per l'onada de calor

Va ingressar a l'Hospital després de patir un cop de calor

Una dona de 81 anys va morir el passat 4 d'agost a Figueres (Alt Empordà) fruit de l'onada de calor segons ha informat el Departament de Salut de la Generalitat. La víctima va patir un cop de calor i fou ingressada a l'Hospital de Figueres on va morir el mateix dia. També ha informat de les següents defuncions;

El 3 d’agost, una dona de 75 anys va morir a Barcelona. El 5 d’agost una dona de 73 anys va ingressar a l’Hospital Universitari de Bellvitge i va morir l’endemà, dia 6. El 6 d’agost un home de 52 anys va ingressar també a Bellvigte i va morir al mateix dia. I finalment, el 7 d’agost un home de 81 anys va ingressar també a Bellvitge i va morir el dia 8.

Amb aquestes noves víctimes, són 11 les persones que haurien mort per cop de calor durant l’onada de calor a Catalunya. La resta de víctimes confirmades són les següents:

El 2 d’agost, un home, que va ser trobat en un carrer de Constantí, va ingressar a l’UCI de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per un cop de calor i va morir dos dies després, el 4 d’agost.

El 3 d’agost, un home va ingressar en estat crític a l’Hospital Clínic de Barcelona, després de patir un cop de calor. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) el va atendre i el va traslladar a l’Hospital Clínic, on va morir.

El 4 d’agost, va ingressar a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona un home d’uns 60 anys en estat molt crític i va morir la mateixa tarda.

El 6 d’agost, un home, de 45 anys, va morir a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

El 7 d’agost, un home, de 62 anys, va morir a la via pública de Barcelona.

Al mateix dia, el 7 d’agost, va morir un home, de 41 anys, a Tortosa per cop de calor. La víctima es va trobar indisposada a la via pública i va morir a MC Mutual de Tortosa.

Precisament, el 7 d’agost, després que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) donés per finalitzat l'episodi de calor, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) va desactivar la fase 2 del Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) que es va activar el 2 d’agost, i conseqüentment, la Direcció General de Protecció Civil va tancar l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor.

En el marc del POCS, coordinat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que es va posar en funcionament l’any 2004 i on participen unitats de molts departaments del Govern de la Generalitat i altres organismes, la xarxa de vigilància epidemiològica de Catalunya registra i analitza les notificacions dels casos sospitosos de cop de calor atesos als centres hospitalaris de Catalunya així com les defuncions per cop de calor notificades per l’Institut de Medicina Legal de Catalunya. No es descarten, per tant, la confirmació de nous casos. En aquest sentit, a finals de la setmana vinent, l’ASPCAT presentarà un informe sobre l’onada de calor i farà un balanç i una valoració dels casos confirmats.

D’altra banda, entre el 2 i el 8 d'agost, el 061 CatSalut Respon va atendre un total de 453 trucades relacionades amb aquesta onada de calor, incloent consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM.