Tomàs Molina serà el pregoner de la Festa Major de l'Escala

Se celebrarà del 25 d'agost al 4 de setembre

La programació de la Festa Major de l'Escala segueix la línia dels darrers anys, amb alguna novetat destacada, com la decisió de recuperar el ball de nit. En els darrers anys s'havia optat com a model per què les orquestres encadenessin a la tarda el concert i el ball, a la Sala Polivalent. En aquesta ocasió, això només serà el diumenge, 2 de setembre, amb l'Orquestra Maravella, mentre que pel dissabte, La Principal de la Bisbal oferirà un concert de tarda (18h) i un ball de nit (22.30h).

Una altra novetat serà que, després de l'èxit de l'any passat, s'allargarà l'horari de la Tirolina Salada, que sobrevola la Platja des de la casa del Gavià fins a la Riba. Aquest any es podrà gaudir d'aquesta activitat de 10.30 a 14h, al matí, i de 15.30 a 18h, a la tarda.

A més, s'ha decidit reforçar la zona de les fires amb un espectacle de màgia a càrrec de Toni Cors (3 de setembre, 18.30h).

L'exposició de Festa Major d'aquest any estarà dedicada a "l'Escala, territori biosfera" i es complementarà amb una conferència a càrrec de Miguel Clüsener-Godt, Director de la Divisió de Ciències de la Terra i del programa Home i Biosfera de la Unesco.

Pregó

El pregoner d'aquest any serà el popular meteoròleg Tomàs Molina. Serà el 31 d'agost. Després del pregó, aquest any s'homenatjarà al Club Nàutic l'Escala amb motiu del seu 50è aniversari, per continuar tot seguit amb la botifarrada i anxovada popular -amb actuació musical de Biflats-, el correbirra i el concert de Barrakes amb El Tour 40 Principals.

Tot i que el 31 d'agost és el tret d'inici oficial de la Festa, com és habitual a l'Escala, dies abans ja comença la programació amb activitats prèvies, com són la 9a Marxa Nocturna de l'Anxova -24 d'agost-, la 10a Travessa de Natació -25 d'agost-, l'11è Concurs de Pesca -26 d'agost- o la 30a Trobada Gegantera -26 d'agost-. Aquest any també s'avança el concurs per a grups de música emergents D-Nota't, que obrirà les activitats de Barraques el dia 30 d'agost.

Les Barraques compten aquest any, a més del D-Nota't, amb El Tour (31 d'agost), i Wassa Corporation i Superfluid (1 de setembre).

Aquest any també es torna a organitzar la popular gimcana nocturna a la Platja (2 de setembre, 21h), que aquest any es reforça organitzant tot seguit un espectacle de malabars de foc, a càrrec de la companyia Joglar de la bota, i una festa de l'escuma per a adults, amb Disco mòbil Sons. També repeteix el Holi Festival, a càrrec d'Adolescents.cat, amb Ernest Codina i Roger Carandell (1 de setembre).

 Seguint la línia de l'any passat, dos dels clàssics de la Festa Major de l'Escala, la cursa d'Objectes Flotants No Identificats (OFNIS) i el Festival Nàutic, es faran en dies separats per tal de donar-los major protagonisme. La cursa es farà el 4 de setembre, seguida de festa de l'escuma. El Festival Nàutic, com és tradició, s'ha programat pel matí del 2 de setembre, diada de Santa Màxima.

En aquesta edició també hi ha, entre d'altres opcions, el Corremulla i Festival d'Inflables Refrescants (tots dos el dia 1 de setembre al matí), tastets de rem i caiac (3 de setembre), concert de blues, amb Out of the Blue(z) (3 de setembre), taller de fang (3 de setembre) sardanes, espectacle de circ amb The Flamingo's (2 de setembre), espectacles infantils i la presentació del llibre "L'Escala i Empúries", de Lurdes boix i Miquel D. Piñero, de la col·lecció Quaders de la Revista de Girona (1 de setembre). S'acabarà la programació, com és tradició, amb els focs d'artifici i el ball de fi de Festa, aquest any amb la Banda Neon.

Renovació a la Comissió de Festes

La Comissió de Festes canvia aquest any de president i serà encapçalada per Jordi Roura. També s'ha decidit renovar el logotip de l'entitat, en què les anxoves passen a ser protagonistes. En aquest sentit, es tracta d'un grup d'anxoves enganxades a un fil, com si fossin les típiques banderetes de festa.

La dissenyadora del logotip i del cartell de la Festa Major ha estat Roser Bona.