Girona estrena punts d'intercanvi de llibres a La Mercè i l'estació d'autobusos

Els llibres formen part d'un fons de 20.000 exemplars

L'estació d'autobusos de Girona compta des d'aquest dijous amb un servei nou i poc habitual per a una instal·lació com aquesta. A partir d'ara, els passatgers que ho desitgin podran agafar un llibre i fullejar-lo, o fins i tot emportar-se'l a casa, i un cop acabat, retornar-lo a l'estació o al Centre Cultural de La Mercè, on s'ha instal·lat un altre punt d'intercanvi de llibres. De fet, aquest és l'objectiu, explica Enric Ticó, director general de Cimalsa, l'empresa pública que gestiona la instal·lació de mobilitat. "El que volem és que hi hagi moviment i que sigui un punt de trobada cultural", ha assenyalat Ticó.

A més, des de Cimalsa esperen que aquesta iniciativa serveixi també per ajudar a atreure empreses interessades en posar un negoci a l'estació. "Hem d'apostar per l'explotació comercial de la instal·lació i aquest és un atractiu més", ha explicat el director.

Actualment per l'estació d'autobusos hi passen una mitjana de dos milions de persones cada any. Ticó ha destacat que aquesta xifra "és rellevant" i esperen que serveixi per concretar l'arribada d'empreses "en breu". "Ja hem començat a negociar i esperem que en els propers mesos sigui una realitat", ha assenyalat.

A banda d'això, el director ha destacat que l'objectiu de la companyia és "oferir nous i atractius serveis" als passatgers per "fer créixer" l'estació. En aquest sentit, apostar per iniciatives com 'Rius de llibres' és "una fórmula de creuar cultura amb mobilitat".

Es renoven cada mes

Una de les particularitats de la iniciativa és que els llibres que hi ha disposició dels lectors es van renovant cada mes. De moment, Cimalsa ha aportat un fons de 20.000 exemplars que s'aniran exposant tant al punt instal·lat a l'estació d'autobusos com al que hi ha a La Mercè.

Madrenas ha destacat "l'important retorn cultural" que té la iniciativa i espera que "els gironins en facin ús". "Som referents culturals, i 'Rius de llibres' ha de servir per potenciar encara més aquest tret característic de Girona", ha assenyalat Madrenas.

L'alcaldessa ha reconegut que de moment aquesta és una "prova pilot", que esperen estendre a altres punts de la ciutat. "Hem de mirar com funciona, però la nostra voluntat és poder posar més punts a d'altres llocs", ha conclòs.