La Pirotècnia Hermanos Ferréndez guanya per tercer cop consecutiu el Concurs de Focs de Blanes

L'espectacle és d'una companyia murciana que va actuar el dimarts

L'empresa murciana Pirotècnia Hermanos Ferrández ha guanyat la 48a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava que es celebra a Blanes (la Selva). Aquesta companyia és la tercera vegada consecutiva que s'emporta el primer premi del concurs i es va poder veure durant la nit del dimarts 24 de juliol. Per a escollir el guanyador, es fa una classificació entre la Comissió Tècnica, formada per vuit persones, i també d'un jurat popular.

En segona posició hi ha la companyia italiana Pyroitaly SNC que va fer el seu espectacle el diumenge 22. Els guanyadors rebran un premi de 6.000 euros en metàl·lic i a més, es garanteix la seva participació en la propera edició i també se'ls ha promès tancar la Festa Major de Lloret de Mar, el dia de Santa Cristina.

El veredicte s'ha fet públic aquest mateix divendres 27 de juliol al vespre, en un acte al Teatre de Blanes. Aquest és el segon any que s'opta per a donar a conèixer el resultat del concurs en un format més obert a la ciutadania, ja que fins ara es feia a la Sala de Plens i l'espai quedava petit. A més, s'han introduït actuacions musicals i artístiques que han amenitzat l'acte.

Després de fer públic el nom del guanyador, l'alcalde de Blanes ha trucat en directe al director de la companyia pirotècnica per anunciar-li la victòria. Aquest s'ha mostrat agraït per haver aconseguit el primer premi per tercera vegada.

El Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava va arrencar el dissabte de la setmana passada, dia 21 de juliol, i ha durat un total de sis nits, una més que en altres edicions. Això ha comportat que l'Ajuntament de Blanes hagi hagut d'incrementar el pressupost, no tan sols per la despesa que comporta un espectacle pirotècnic, sinó pel desplegament de seguretat que comporta realitzar aquest esdeveniment.