Girona habilita un servei de repartiment a domicili per potenciar el comerç de proximitat i la sostenibilitat

Els repartidors seran persones amb risc d'exclusió social

A partir de la setmana que ve els comerços de proximitat de Girona comptaran amb un servei de repartiment a domicili. Està pensat per als veïns i visitants de Girona perquè puguin anar a comprar a qualsevol establiment adherit a les associacions de comerciants i comprar tants productes com vulguin. Un cop feta la compra, han d'omplir una butlleta amb les dades bàsiques (telèfon de contacte i adreça) i li faran el repartiment a casa seva o en el cas dels turistes, els portaran els paquets a l'hotel.
D'aquesta manera, es facilita la compra en botigues de la ciutat. L'empresa que s'ocuparà de fer el repartiment és Ecosol de Càritas, que actualment ja fa l'entrega d'alguns paquets de missatgeria amb bicicleta pel Barri Vell. Càritas contracta a persones en risc d'exclusió social per fer el repartiment i facilitar així la seva inserció social alhora que es fomenta la sostenibilitat amb aquest tipus de transports.
 
El projecte compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i la participació d'Ecosol i Eina Activa. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha elogiat el projecte perquè comporta "dinamització econòmica, sostenibilitat i progrés social que són essencials per avançar cap a una societat conscienciada i amb responsabilitat social".

Per cobrir el nou servei de repartiment a domicili, se seguiran utilitzant les bicicletes que van equipades amb un portaequipatges de grans dimensions al darrere.

A partir de la setmana que ve, les associacions de comerciants començaran a repartir els tiquets per fer els enviaments a tots els comerços adherits a la xarxa. També hi haurà aquestes butlletes a l'Oficina de Turisme amb les quals qualsevol persona ja podrà començar a utilitzar aquest servei.